Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Turista (20) zašiel v Rumunsku do strašidelného lesa: Prežil horor a takmer prišiel o život!

Fergus v rumunskom lese takmer zomrel Zobraziť galériu (3)
Fergus v rumunskom lese takmer zomrel (Zdroj: Facebook, YouTube)

BUKUREŠŤ - Dvadsaťročný Novozélanďan sa nedávno s kamarátmi vybral do strašidelného lesa v Rumunsku. Narazili tam na opustený železničný vozeň a rozhodli sa, že sa na ňom odfotia. Krátko nato už mladík svoj nápad trpko oľutoval. Prišiel totiž kvôli nemu takmer o život!

Fergus Chetwyn-Kelly cestuje po Ázii a Európe a v septembri sa išiel pozrieť aj do Rumunska, konkrétne do lesa Hoia-Baciu, ktorý patrí k najzáhadnejším oblastiam krajiny. Malo sa tam odohrať už množstvo paranormálnych udalostí a ľudia ho prezývajú "Bermudský trojuholník Transylvánie". No a mladý Novozélanďan v ňom prežil svoj vlastný hororový príbeh po tom, ako sa vyšplhal na prázdny vagón. Keď totiž zdvihol ruku, aby zamával do kamery, nechtiac sa dotkol elektrického vedenia, ktoré bolo nad ním. Spadol na zem a celý začal horieť. Zasiahlo ho 27 tisíc voltov, v dôsledku čoho utrpel popáleniny na 86 percentách tela. Taktiež dopadol na hlavu, pričom rozsah poškodenia jeho mozgu zatiaľ nie je známy.

Turista (20) zašiel v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Okamžite bol prevezený do najbližšej nemocnice, kde na jednotke intenzívnej starostlivosti koncom septembra upadol do kómy. Fergusova rodina by sa o tom, čo sa mu stalo, hádam ani nikdy nedozvedela, pretože rumunské orgány sa ju neobťažovali kontaktovať. Čo je s ich synom, rodičia zistili až vďaka Googlu. Hneď leteli do Rumunska, aby mu mohli byť nablízku. Chcú dať syna previezť domov do Christchurchu, lenže nemajú na to dostatok peňazí. Zorganizovali preto online zbierku, prostredníctvom ktorej sa im podarilo vyzbierať v prepočte viac ako 33 tisíc eur.

Turista (20) zašiel v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Fergus je veľmi inteligentný a po skončení strednej školy mohol ísť pokojne na univerzitu. Ale namiesto toho sa rozhodol, že pôjde cestovať a spoznávať svet. A potom sa jedného dňa dozvieme, že náš syn leží polomŕtvy v nemocnici. Je to tá najhoršia nočná mora každého rodiča," povedal jeho otec pre portál news.com.au.

Viac o téme: NehodaRumunskoStrašidelný les
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu