Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šialený prípad z 19. storočia: Boháčka držala vyhladovanú dcéru 25 rokov pod zámkom, z dôvodu mrazí

Takto vyzerala Blanche, keď ju našli.
Takto vyzerala Blanche, keď ju našli. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ/LONDÝN - Milovať nesprávneho človeka bola v minulosti vážna vec, o čom svedčí aj neuveriteľný príbeh mladej Francúzky, ktorú tajne držala jej rodina v malej miestnosti. Písal sa rok 1876, keď sa Parížanka Blanche Monnierová (25) zaľúbila do staršieho právnika. Jej aristokratickej matke sa však dcérin vyvolený vôbec nepáčil a rozhodla sa jej dať tvrdú príučku.

Jedno z tajomstiev slávnej vojnovej FOTO odhalené: Vďaka neuveriteľnej práci fyzikov!

Blanche jednoducho jedného dňa zmizla a nikto vo Francúzsku ju viac nevidel na verejnosti. Jej matka a brat za ňou smútili, no časom pokračovali v ich každodennom živote. Za touto pretvárkou sa však skrývalo strašné tajomstvo, ktoré sa podarilo odhaliť až o 25 rokov neskôr.

Dňa 23. mája 1901 bol do kancelárie generálneho prokurátora v Paríži doručený záhadný list. Anonym v ňom písal: "Pán generálny prokurátor: mám tú česť informovať Vás o mimoriadne závažnej udalosti. Hovorím o starej dievke, ktorá je zamknutá v dome Madame Monnierovej, napoly vyhladovaná, a žije na hnijúcich nosidlách posledných dvadsaťpäť rokov - jedným slovom, vo vlastnej špine".

Polícia, šokovaná obsahom listu, sa rozhodla na panstve urobiť prehliadku aj napriek tomu, že rodina mala mimoriadne dobrú povesť. Skupina dôstojníkov preskúmala priestory a na jedných z dvier si všimla visiaci zámok. Keď ho odstránila a vošla dnu, vyvalil sa na ňu neskutočný zápach. Na posteli našla krčiť sa podvyživenú ženu, žmúriacu do svetla, ktorá ho nevidela takmer tri desaťročia.

Blanche Monnierová vážila iba 25 kíl. "Nešťastná žena ležala úplne nahá na hnilom slamníku. Všade okolo nej sa vytvorila akási kôra z výkalov, kúskov mäsa, zeleniny, rýb a zhnitého chleba. Vzduch bol takmer nedýchateľný, zápach v miestnosti bol taký intenzívny, že bolo pre nás nemožné, aby sme tu zostali dlhšie a pokračovali s našim vyšetrovaním," uviedol svedok.

Madame Monnierová bola okamžite zatknutá a skonala vo väzení 15 dní po tom, čo sa priznala k únosu vlastnej dcéry, pretože nechcela pristúpiť na jej vzťah s advokátom. Preto ju zamkla v malej miestnosti, kým sa tohto nápadu nevzdá. Blanche tak dostávala iba zvyšky z matkiných jedál a jej trest pokračoval aj po smrti jej milenca v roku 1885.

Pred súd sa postavil aj jej brat Marcel za to, že pomáhal matke a pôvodne mu naparili 15 mesiacov za mrežami. Po tvrdení, že jeho sestra mohla kedykoľvek odísť, ale nikdy sa tak nerozhodla, ho však bez trestu prepustili. Diváci v súdnej sieni zostali šokovaní. Blanche Monnierová, známa tiež vo Francúzsku ako La Séquestrée de Poitiers, zomrela v roku 1913 v sanatóriu v Bois.

Viac o téme: Blanche Monnierová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu