Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Festivale Českého divadla v Štúdiu L+S sa predstavia hviezdy Zdeněk Svěrák, Jiří Lábus a Martin Dejdar!

Venuša v kožuchu Zobraziť galériu (5)
Venuša v kožuchu (Zdroj: archív Štúdio L+S)

Fanúšikovia českého divadla pozor! Máte jedinú tohtoročnú príležitosť vidieť skvelých českých hercov na Slovensku! Už na budúci týždeň sa v Štúdiu L+S začína legendárny „Festival českého divadla“. Návštevníci uvidia naživo herecké hviezdy Jiřího Lábusa, Martina Dejdara, Zdeňka Svěráka, Marthu Issovú či Annu Polívkovú.

Tento rok festival ponúkne aj unikátnu novinku. Po prvýkrát sa u nás predstaví anglické divadlo Shakespeare Company Prague, ktoré má v repertoári aj jednu hru v češtine. Ich „Venušu v kožuchu“ mnohí označujú za  pikantné dielo. Súčasťou festivalu bude aj výstava „V+W, forbíny života“ venovaná dvojici Jiří Voskovec a Jan Werich. Nenechajte si ujsť „Festival českého divadla“ v Štúdiu L + S od 2. do 16. novembra!

Už od budúceho týždňa bude Štúdio L+S žiť legendárnym „Festivalom českého divadla“. Diváci sa môžu tešiť na skvelé herecké hviezdy z Divadla Járy Cimrmana, Studia Ypsilon, Divadla Viola, Národního divadla Praha, Shakespeare Company Prague, La Fabriky a Divadla na zábradlí.

“Už 22 rokov sa snažíme ponúkať reprezentatívnu vzorku rôznych divadelných postupov českej divadelnej scény. Dramaturgiou festivalu chceme mapovať rôzne divadelné žánre s dôrazom na autorské divadlo. Návštevníci uvidia úspešné české novinky, ale aj osvedčené tituly,” vysvetľuje výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Slovenské publikum má jedinečnú príležitosť vidieť u nás české divadlá naživo. Do Bratislavy zavítajú také hviezdy ako Zdeněk Svěrák, Martin Dejdar, Jiří Lábus, Jana Boušková, Martha Issová, Anna Polívková, Jiří Štepnička, Alois Švehlík či Václav Vašák. Niektorí sa dokonca predstavia v celkom nových polohách.

„Rád by som upozornil na predstavenie „Proč si nezatančíte?“. Jiří Lábus v ňom exceluje ako herec a spevák, s klavírnym sprievodom jedného z najlepších českých jazzových klaviristov Emilom Viklickým.  Výborné sú takisto Anna Polívková a Martha Issová v úžasnej klauniádie „Krasavice interkontinetální“. No a senzačné autorské Divadlo Na zábradlí tentoraz prináša hit vlaňajšej sezóny s názvom „Požitkáři“. K tomu osvedčená kvalita a klasika ako Národní divadlo Praha, Ypsilonka a Divadlo Járy Cimrmana. Myslím, že je jasné, že aj tento rok bude „Festival českého divadla“ skvelý,“ dopĺňa Pavol Danišovič.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na unikátnu novinku. Na šteklivú inscenáciu v podaní anglického divadla, ktoré hrá po česky!

„Po prvý raz sa u nás predstaví Shakespeare Company Prague, čo je v podstate anglické divadlo pôsobiace v Prahe, ale výnimočne má v repertoári aj jednu hru v češtine. „Venuša v kožuchu“ je  celkom pikantné dielo Davida Ivesa, ktoré zaujalo aj Broadway. Naši diváci si ho navyše môžu porovnať s bratislavskou inscenáciou, v ktorej momentálne hrajú Diana Mórová a Tomáš Maštalír,“ vraví Pavol Danišovič.

Pravidelnou súčasťou Festivalu býva výstava spojená s vernisážou. Tento rok bude vo foyeri Štúdia L+S inštalovaná výstava „V+W, forbíny života“, venovaná dvojici Jiří Voskovec a Jan Werich. Návštevníci uvidia doteraz nepublikované fotografie aj ďalšie artefakty. Viac informácií nájdete na www.studios.sk. Lístky si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.  

-Reklamná správa-

Viac o téme: Štúdio L+S
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu