Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Správy o Hitlerovom úteku nemusia byť fantazmagórie: Vyšetrovatelia objavili v Berlíne dôkaz!

Bob Bear a Tim Kennedy pátrali po Hitlerových stopách. Zobraziť galériu (3)
Bob Bear a Tim Kennedy pátrali po Hitlerových stopách. (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

LONDÝN - Podarilo sa Adolfovi Hilterovi utiecť z ruín Berlína a dožiť svoje dni v Južnej Amerike? Táto konšpiračná teória nie je nová, ale po nedávnom objave tajného tunela pod nemeckou metropolou naberá na reálnosti. Toto unikátne odhalenie sa podarilo urobiť vyšetrovateľom počas natáčania osemdielneho dokumentárneho seriálu s názvom Hunting Hitler, ktorého prvú časť si budú môcť diváci televízneho kanála History pozrieť už začiatkom novembra.

Invázia Sovietskeho zväzu do Poľska: Po nacistoch prišli ďalší okupanti, Stalin nastolil tvrdý teror!

Seriál vychádza z odtajnených súborov FBI a robí prekvapivé objavy, ktoré naznačujú, že Hitler nemusel spáchať samovraždu v bunkri na konci druhej svetovej vojny, ale podnikol kroky, ktoré mu umožnili uniknúť z Berlína pred nosom útočiacich Sovietov. Prišiel do Španielska, odkiaľ sa dostal pomocou ponorky a zvyšok života strávil v tajnom objekte v argentínskej džungli, kde mohol plánovať vzostup Štvrtej ríše.

V tajnom memorande vtedajší riaditeľ FBI J. Edgar Hoover vyhlásil, že: "predstavitelia americkej armády v Nemecku nenašli Hitlerovo telo, ani žiadny spoľahlivý zdroj, ktorý by s určitosťou potvrdil, že Hitler je mŕtvy". Mnohí odborníci po konci vojny premýšľali, že Vodca svoju smrť fingoval a Američania dokonca uskutočnili tajné pátranie v Španielsku.

Vychádzajúc z týchto skutočností sa tím vyšetrovateľov v zložení Bob Baer, ​​veterán CIA a jeden z najelitnejších amerických spravodajských dôstojníkov, Tim Kennedy, operatívec amerických špeciálnych jednotiek, ktorý bol súčasťou sledovania Usámu bin Ládina po 9/11 a Sascha Keil, nemecký historik, podujal pomocou špičkových technológií posvietiť na "starý" prípad.

Správy o Hitlerovom úteku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Výrobcovia seriálu zistili, že 21 .apríla 1945 sa odohral hromadný exodus nacistov z letiska Tempelhof, čo bolo deň po poslednom objavení sa Hitlera na verejnosti. Práve vtedy malo byť osem lietadiel zrejme naložených Vodcovými osobnými vecami. Tím expertov sa dopátral k tomu, že Hitler pri ceste na letisko zo svojho bunkra nemusel vôbec vyjsť spod zeme. Až na posledných 180 metrov. No aj tento problém sa napokon podarilo vyriešiť.

Sonar využívaný americkou armádou odhalil na neďalekej stanici metra Luftbrücke chýbajúci článok, a to tajný tunel, pomocou ktorého sa mohol Hitler dostať až na letisko bez toho, aby nad zemou padol do rúk útočiacim vojakom Červenej armády. Búchanie na falošnú stenu v metre ukázalo, že sa za ňou nachádza dutý priestor, čo znamenalo masívny prielom vo vyšetrovaní. Sonar už všetko len potvrdil.

Správy o Hitlerovom úteku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Ďalšie odhalenie, o ktorom vyšetrovatelia porozprávali portálu express.co.uk, sa týka tajného objektu v provincii Misiones v severnej Argentíne. Keď preskúmali jeho ruiny, objavili rôzne druhy nacistických artefaktov. Baer, ​​ktorý počas svojej dlhej a významnej kariéry v CIA sledoval aj Saddáma Husajna, uviedol, že tieto nálezy naznačujú, že práve sem by SS dôstojník pridelený dostať Hitlera z Berlína vzal svojho Vodcu.

Pápež chcel Hitlerovu smrť: Tajný príbeh, ako sa Vatikán snažil zabiť nacistického tyrana

Baer pripustil, že spočiatku bol pri tomto vyšetrovaní "úplne skeptický", avšak po sérií objavov je presvedčený, že k úteku naozaj mohlo prísť. Objavenie falošného múru v berlínskom metre by mohlo podľa tvorcov seriálu zmeniť spôsob nazerania odborníkov na smrť nemeckého diktátora.

Viac o téme: Adolf HitlerHunting Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu