Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tramp (62) prežil stratený v púšti šesť dní: Dezorientované FOTO pred kolapsom

Reginald bol úplne dezorientovaný Zobraziť galériu (3)
Reginald bol úplne dezorientovaný (Zdroj: facebook/western australia police)

PERTH - Šesťdesiatdvaročný austrálsky lovec prežil šesť dní v púšti v takmer štyridsaťstupňových horúčavách. Podľa správy tamojšej polície stratil pri prenasledovaní ťavu a nažive sa udržal len vďaka pojedaniu mravcov.

Reg Foggerdy minulú stredu vystúpil z bratovho auta a vydal sa do púšte v štáte Západná Austrália za ťavou. Dnes ráno ho našli policajní stopári asi 15 km od miesta, kde sa stratil. Sedel opretý o strom a bol silno dehydrovaný. Teploty v týchto dňoch v v tejto oblasti dosahovali 37 stupňov Celzia.

"Pod tým stromom strávil posledné dva dni a pojedal čierne mravce, čo ho udržalo pri živote. Keď sme ho našli, bol dehydrovaný, dezorientovaný a blúznil," povedal policajný veliteľ Andy Greatwood. Po zavedení vnútrožilovej výživy sa rýchlo zotavoval a vrtuľníkom bol prevezený do nemocnice v Kalgoorlie.

Tramp (62) prežil stratený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/western australia police)

Tramp (62) prežil stratený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/western australia police)

Foggerdy je bývalý baník a príbuzní ho opisujú ako skúseného trampa, hoci sa vydával do pustatiny a pritom nevlastnil satelitný telefón. Minulý týždeň odišiel s bratom na lov a tábor si zriadili asi 170 km od najbližšieho mesta Laverton. Reg, ktorý pri sebe nemal vodu, sa po jednom dni stratil a na sebe mal len tričko, krátke nohavice, sandále a čiapku. Greatwood považuje to, že prežil, za zázrak. Väčšina ľudí by podľa neho za týchto okolností zomrela.

V púštnych oblastiach Austrálie žije voľne niekoľko stoviek tisicí tiav. Ide o potomkov zvierat dovezených na kontinent v 19. storočí osadníkmi, ktorí ich použili na nosenie nákladov.

Viac o téme: AustráliaStratený v púšti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu