Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vedci dokázali, že na Zemi žijú mimozemšťania: Majú špeciálne schopnosti a žijú v hlbinách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Profimedia)

CHICAGO – Chobotnice sú určite fascinujúce tvory, dokonca natoľko, že sa ich výskumu venuje hneď niekoľko uznávaných odborníkov. Posledné závery, ktoré sa týkajú pôvodu týchto záhadných živočíchov, sú tak trochu prekvapením pre všetkých. Na základe ich genetického kódu sa zistilo, že sú vlastne mimozemšťania.

Prvá sekvencia genómu chobotníc je úplne odlišná od ostatných zvierat na Zemi. Zároveň, každý genóm obsahuje komplexne 33-tisíc génov, ktoré majú svoj proteínový základ. Je to viac, ako má človek. Tieto závery predniesol odbornej verejnosti doktor Clifton Ragsdale z chicagskej univerzity.

Čo však najviac odlišuje chobotnicu od ostatných živočíchov, dokonca aj iných mäkkýšov, je rozvinutý mozog a schopnosť riešiť problémy. „Zosnulý britský zoológ Martin Wells povedal, že chobotnice sú mimozemšťania. V tom zmysle náš výskum opisuje prvý sekvenčný genóm mimozemšťanov,“ vysvetlila Ragsdale.

Vedci dokázali, že na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Chobotnice žijú vo všetkých oceánoch, takmer vo všetkých hĺbkach a majú veľa schopností, ktoré ich zaraďujú medzi cudzincov na našej planéte. Už len samotné chápadlá sú fascinujúce, keďže sú vysoko mobilné a citlivé ako oči. Treba spomenúť aj maskovacie systémy, ktoré dokážu meniť farbu aj vzor. Chobotnice dokážu regenerovať svoje končatiny a majú tri srdcia. No nie je to fascinujúce stvorenie?

Viac o téme: VýskumChobotnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu