Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ČERTI A MIKULÁŠI S HOKEJKOU NA KOČULIACH

(Zdroj: 212)

6. decembra o 15.00 hodine vypukne v Slovnaft aréne v Bratislave - Zimný štadión Ondreja Nepelu - jedinečná hokejová exhibícia HP ČERTI – 6D MIKULÁŠI.

Dve mužstvá zložené z hokejových majstrov i sveta budú doplnené hviezdami známejšími skôr z hudobných a divadelných pódií. Aby Mikulášskej atmosféry nebolo málo, v úlohách arbitrov zápasu sa predstavia „anjelíci“ v podaní troch krehkých dievčin - Viery Šilhavíkovej, Márie Zemiakovej a Michaely Kúdeľovej. Všetky tri sú oficiálne  rozhodkyne hokeja, posledne menovaná pískala zápasy i na OH v Soči.

Predohrou hlavného zápasu bude vzájomné porovnanie síl nastupujúcej generácie -  výberu akadémie Zdena  Cígera proti výberu Slovana Bratislava. Chlapci vo veku 11 rokov nám ukážu, čo všetko už vedia na korčuliach, možno si ich talentu počas tejto predohry hlavného zápasu všimne i niekto, kto ich posunie radou alebo pomocou ďalej v hokejovej kariére.

Čestné buly hlavného zápasu HP ČERTI – 6D MIKULÁŠI vhodí náš najlepší svetový šampión v mestských zjazdoch na bicykli Filip Polc. Celé vhadzovanie bude jedinečným svetovým unikátom. Filip vhodí puk medzi hráčov zo vzduchu, pri skoku ponad hráčov na ľadovej ploche, približne v 40 kilometrovej rýchlosti.  O podobnom vhadzovaní sme ešte vo svete nepočuli, možno preto, že nikde inde Filipa Polca nemajú. Toto jedinečné buly by sme chceli  zapísať i do knihy rekordov.  Sám Filip sa vyjadril, že najťažšie sa bude trafiť pukom medzi hráčov. Iba ak prídete na štadión uvidíte, či sa mu to podarí.

Po čestnom buly  začne hlavný zápas, ktorý sa bude hrať netradične na štyri tretiny po 10 minút. Prečo netradične na štyri tretiny? Posledným meraním bolo zistené, že ľadová plocha, ktorá je na štadióne, sa mierne zvažuje k jednej z bránok. Aby mali obe mužstvá rovnaké podmienky, musí sa hrať na štyri tretiny. Obe mužstvá budú hrať dve tretiny do kopca a dve tretiny z kopca. Toto je spravodlivé riešenie problému šikmej plochy -  nastaviť rovnaké podmienky pre obe strany.

V mužstvách HP ČERTI – 6D MIKULÁŠI  medzi inými prisľúbili účasť : Zdeno Cíger, Richard Lintner, Richard Kapuš, Karol Rusnyák, Ľubomír Sekeráš, Róbert Pukalovič, Marián Bezák, Michal Hreus, Braňo Jánoš, Roman Veber, René Štúr, Tomáš Bezdeda,  Petere Kočiš, Juraj Rašla a ďalšie zaujímavé osobnosti.

Adriana Poláková, ako jediná, bude mať na ľade svojho hrajúceho asistenta, hokejistu, syna Juraja Poláka. Bude to jej istota, ktorá jej v najhoršom pomôže vrátiť sa na striedačku, z ktorej odišla bojovať na ľad.

Rodičia, ktorí budú chcieť pre svojho potomka objednať „Mikulášsky balíček“ v hodnote 8.-€,  si môžu zakúpiť špeciálnu vstupenku, na základe ktorej po zápase pri odchode zo štadióna Mikuláš osobne odovzdá balíček. Tieto „balíčkové“ vstupenky budú v predaji do piatka 27. novembra 2015.

Druhým rekordom, ktorý by sme chceli počas konania tohto zápasu uskutočniť,  je vyzbierať čo najviac plastových vrchnákov, ktoré by pomohli malému Samkovi z Petržalky v boji s lisencefáliou -  chorobou, ktorá znamená hladký mozog. Je to vzácna forma ochorenia mozgu spôsobená chybnou neurálnou migráciou počas 12. až 24. týždňa tehotenstva, čo vedie k nedostatku vývoja mozgu.

„Vaša pomoc zozbierať čo najviac vrchnákov by bola pre nášho Samka nádejou na lepší život s ťažkou diagnózou, ale zároveň aj vierou, že ľudskosť a láskavé srdcia ochotné pomôcť môžu byť skutočným zdrojom života.

S úprimnou vďakou, vierou a úctou Samkovi rodičia.“

Počas zápasu budú na štadióne pripravené zberné miesta pre tieto vrchnáky.

Zápas  „pomôže“  aj malej Simonke z Dlhých Dielov. Z každej zakúpenej vstupenky bude odovzdané jedno Euro na pomoc pri jej liečení. „Simonka sa narodila ako normálne, zdravé dieťa, pekne spinkala, papkala, bola taký bucľatý anjelik. Okolo polroka sa nezačala pretáčať, preto sme to začali riešiť s detskou lekárkou. Lekári sú z nás už „na nervy“, pretože stále nemá diagnózu, nevedia zistiť, čo päťročnej Simonke je, a prečo je v takom stave. Nerozpráva, neplazí sa, nevie si sama sadnúť, nepoužíva ruky, nechce si sama odhryznúť  jedlo, a samozrejme nechodí.“

Vstupenky sú v predaji v sieti PREDPREDAJ.SK. v jednotnej cene 8.- €.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu