Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fatálny omyl satelitnej navigácie: GPS poslalo manželov do pazúrov smrti

Manželia Murmurovci Zobraziť galériu (2)
Manželia Murmurovci (Zdroj: Facebook)

RIO DE JANEIRO - Manželia z Brazílie sa chceli dostať do známeho plážového strediska na východe krajiny, ale nevedeli cestu, tak využili satelitnú navigáciu. Osudná chyba. Tá ich totiž zaviedla niekam úplne inam. Na miesto, z ktorého sa jeden z nich nevrátil živý.

Sedemdesiatročná Regina Murmurová chcela zájsť s manželom na pláž v meste Niterói, ktorý je súčasťou aglomerácie Veľkého Ria. GPS ju malo doviesť na Avenue Quintino Bocaiuva. Ale namiesto ich doviedlo na Quintino Bocaiuva Street, ktorá sa nachádza v chudobnej štvrti na opačnej strane mesta ovládanom podsvetím.

 

Brutálna poprava rodičov pred očami ich štyroch detí: Hovorca vyhlásil vrahov za hrdinov

Navigácia ich poslala priamo do pazúrov smrti. Ich auto totiž zasiahlo krupobitie guliek, ktoré na nich vypálili členovia gangu. A niektoré z nich bohužiaľ skončili v Regine. Jej manžel Francisco ju okamžite zaviezol do nemocnice, no tam žena utrpela zástavu srdca a zomrela, informovala televízia Sky News.

Fatálny omyl satelitnej navigácie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Prípad už vyšetruje miestna aj vojenská polícia. "Bolo to zbabelé. Strieľali, aj keď vedeli, že sú starší manželský pár. Manžel obete bol po tom všetkom veľmi zmätený. Povedal, že keď vystúpil z auta, dostal pažbou pušky," vyhlásil dôstojník Coronel Fernando Salema. Podľa polície gang zodpovedný za vraždu Murmurovej zabil pred dvoma týždňami jedného miestneho obyvateľa a a taktiež má prsty v zmiznutí iného staršieho manželského páru.

Viac o téme: StreľbaPodsvetieSlumRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu