Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dnes má prísť "ďalší" koniec sveta: Samozvaný prorok hlása boží súd, ľudstvo zničí oheň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

USA - S koncami sveta sa roztrhlo vrece! Ľudstvo sa zjavne rado zaoberá možnosťami, ako bude zmietnuté z povrchu tejto planéty a trpieť pri tom v strašných mukách. Inak si len ťažko vysvetliť, prečo sa vyskytuje toľko "znamení" o apokalypse, ktorá prichádza pomaly každý deň. Tentokrát ju ohlásila skupina pod vedením Chrisa McCanna, ktorý predpovedá, že boží súd nastane už dnes.

VIDEO Tom verí, že o pár dní prežije koniec sveta: Proroctvo veští skazu, rozlúčky s ľuďmi

Podľa kresťanskej skupiny by sa ľudstvo malo pripraviť na to, že ich bytie bude zničené ohňom. Skupina eBible Fellowship z Philadephie je zameraná na štúdium Biblie a publikovala sériu prednášok o tom, prečo je 7. október pravdepodobným koncom sveta.

Chris McCann, ktorý on-line skupinu vedie, sa pre Guardian vyjadril: "Podľa toho, čo sa v Biblii píše, sa zdá, že 7. október bude tým dňom, o ktorom Boh povedal, že vtedy svet pominie." McCann uviedol, že podľa jeho výkladu Biblie, svet bude zničený "ohňom", keďže Boh prisľúbil, že veľká potopa ako za Noema už Zem nepostihne.

Jeho teória sa opiera aj o nesplnenú predpoveď Harolda Campinga, ktorý hovoril, že apokalypsa príde 21. mája 2011 a neskôr ju posunul na október toho istého roka. Podľa McCanna však vtedy Boh len zastavil proces výberu veriacich, ktorí prežijú dnešné krviprelievanie. Po 1600 dňoch sa skončila aj jeho úloha výberu neveriacich a zvyšok ľudí bude zatratení.

McCann má však aj maličké pochybnosti, no hovorí, že "je tu veľká pravdepodobnosť, že sa to stane." "Čo znamená, že je nepravdepodobná možnosť, že sa tak nestane," dodal šalamúnsky.

Jeho proroctvo spôsobilo medzi niektorými ľuďmi hotové zúfalstvo, väčšina sa však domnieva, že sa pokojne prebudia aj do štvrtkového rána. V tom im nahráva aj skutočnosť, že ohnivá smršť mala prepuknúť s úderom polnoci a svet je zatiaľ rovnaký, ako predtým.

Viac o téme: Koniec svetaApokalypsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu