Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stephen Hawking varuje: Vyspelí mimozemšťania by mohli dobyť a kolonizovať našu planétu!

Stephen Hawking
Stephen Hawking (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Svetovo preslávený fyzik Stephen Hawking (73) rieši celý svoj život záhady vesmíru a už v minulosti pripustil, že ak by mimozemšťania navštívili Zem, nemusel by byť ich prínos práve pozitívny. Pre španielsky denník El País teraz prehovoril o potenciálnej invázii.

"Ak by nás navštívili mimozemšťania, výsledok by mohol byť veľmi podobný tomu, keď Kolumbus pristál v Amerike, čo nedopadlo dobre pre pôvodných Američanov," povedal profesor Hawking denníku.

"Vyspelí mimozemšťania by sa možno stali kočovníkmi, ktorí chcú dobyť a kolonizovať planéty, ktoré môžu dosiahnuť," dodal.

Najsmutnejšia správa z úst slávneho fyzika: Slová Stephena Hawkinga, z ktorých mrazí!

Fyzik, ktorý trpí motorickým nervovým ochorením od svojich dvadsiatich rokov, vysvetlil, že existencia mimozemšťanov je mimo akúkoľvek pochybnosť. Jeho matematický mozog premýšľa o cudzincoch úplne racionálne a tiež uviedol, že najlepšia šanca na prežitie ľudskej rasy je nájsť si nový domov na inej planéte.

"Je tu stále riziko, že katastrofa zničí Zem," objasnil profesor Hawking. "Chcem preto zvýšiť povedomie verejnosti o význame kozmického letu. Naučil som sa nepozerať sa príliš dopredu, ale sústrediť sa na súčasnosť. Mám toho toľko, čo chcem urobiť," prezradil špecialista.

Miliardár rozbehol nový projekt: Varuje pred budúcnosťou, ľudstvu hrozí scenár ako v Terminátorovi!

V júli najslávnejší britský vedec začal pomáhať s desaťročným projektom Breakthrough Listen, ktorý finančne podporuje ruský miliardár Yuri Milner. Milnerov tím bude skenovať oblohu kvôli zachyteniu mimozemských vysielacích signálov a kompletne prehľadá Mliečnu dráhu a 100 blízkych galaxií.

Profesor Hawking povedal v Royal Society v Londýne: "Niekde vo vesmíre, možno, inteligentný život môže sledovať naše svetlá s vedomím toho, čo znamenajú."

Viac o téme: MimozemšťaniaStephen Hawking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu