Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šou, ktorá zhovädila Slovensko: VIDEO Ďalšia obeť satiry, má to však chybičku!

Schytali to aj ďalší. Zobraziť galériu (3)
Schytali to aj ďalší. (Zdroj: YouTube/Last Week Tonight)

NEW YORK - Americkej televíznej šou Last Week Tonight "ide karta". Jej moderátor John Oliver súka jednu satirickú poznámku za druhou a diváci ho za to milujú. Veľmi vďačnou v tomto ohľade sa stala téma utečencov, pri ktorej stihol ukecaný muž strápniť aj naše malé Slovensko. Neboli sme však ani zďaleka jediným terčom, odniesli si to viaceré "obete".

Slovensko zosmiešnili v priamom prenose: Ostré slová kvôli utečencom, ľudia vybuchli smiechom!

V posledných týždňoch sa v správach neustále objavujú správy o tisícoch sýrskych utečencov, ktorí pred občianskou vojnou unikajú z domoviny do európskych krajín. Akoby ich cesta nebola dosť obtiažna sama o sebe, navyše po príchode do "cieľa" zisťujú, že mnoho štátov pred nimi zatvára dvere.

Televízii Fox News sa margo tohto problému podarilo odvysielať "nové" video, ktoré by vydesilo nejedného obyvateľa Európy. Neidentifikovaní muži vo vlaku v ňom totiž kričia Allahu Akbar a sú to "údajní" teroristi. Síce vraj nejde o žiadne preukázané tvrdenie, ale mohlo by to tak byť a prijatie utečencov by mohlo znamenať otvorenie dverí džihádistom. A práve toto vyhlásenie bolo hnacou vodou na mlyn moderátora Johna Olivera.

Pôvodná verzia.
Zobraziť galériu (3)
Pôvodná verzia.  (Zdroj: YouTube/Last Week Tonight)

Nová verzia.
Zobraziť galériu (3)
Nová verzia.  (Zdroj: YouTube/Last Week Tonight)

Ten sa okamžite pustil s vervou do televízie, ktorej spravodajský titulok k videu obsahoval slovíčko teroristi. Podľa neho, ak netvrdia, že sú to teroristi, prečo potom toto slovo majú hneď ako prvé? Prečo potom nepoužijú radšej nadpisy ako "Ľudia idú vlakom" alebo "Niektorí majú čapice a iní nie".

Okrem toho označovať toto video za nové je zavádzajúce, pretože pri pátraní po tomto príbehu "sme našli rovnakú verziu videa nahratú na YouTube v roku 2010". "A ak už použijete zavádzajúce, staré zábery, aby si ľudia báli moslimov, prečo sa zastaviť pri nich? To už použite rovno klip z filmu Pravdivé lži," rozosmial divákov Oliver, keď jeho slová doplnila réžia obrazom z filmu a slovami redaktorky televízie Fox News z príspevku o "teroristoch".

Príspevok o kikse televízie začína o 1:54

Viac o téme: John OliverLast Week Tonight
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu