Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V skvelej komédii Štúdia L+S hviezdia Maštalír, Miezga a známa upratovačka!

Vynikajúca komédia „Na východe nič nové“ Zobraziť galériu (4)
Vynikajúca komédia „Na východe nič nové“ (Zdroj: PR)

Bravúrny ruský humor v podaní skvelých hercov! Taká je inscenácie „Na východe nič nové“ v Štúdiu L + S. Hviezdia v nej vynikajúci Tomáš Maštalír a Marián Miezga, sekunduje im vtipná Dada Gudabová. Brilantné dialógy dvoch priateľov plné humoru a irónie! Súčasný úspešný autor Jevgenij Griškovec vychádza z ruskej klasiky. Jeho dielo nie je na doskách L + S úplne nové. V divadle známom mimoriadnou kvalitou sa tento ruský autor „uchytil“. Zasmejte sa na vynikajúcej komédii s vážnou pointou „Na Východe nič nové“!

Vynikajúca komédia „Na východe nič nové“ z pera úspešného ruského súčasného umelca Jevgenija Griškovca je prvou októbrovou inscenáciou v Štúdiu L + S. Hviezdia v nej  Tomáš Maštalír a Marián Miezga, sekunduje im Dada Gudabová známa z vtipnej role upratovačky v reklame jedného mobilného operátora. Toto spojenie sľubuje výbušnú zábavu!

“Griškovcove hry sa mi veľmi páčia, nakoľko majú v sebe množstvo, aj skrytého, humoru. Veľmi často poukazujú  na ruskú klasiku. Hra na „Východe nič nové“ ma očarila tým, že sú to vtipné a veľmi presné dialógy dvoch kamarátov o bytí a nebytí,” vyznal sa výborný Marián Miezga.

“Na tejto hre ma v prvom rade zaujalo Griškovcovo umenie úžasnej autenticity, živosti dialógu a myšlienkových pochodov.  V tom je Griškovec génius. Bravúrne vykreslený svet priateľstva výborných kamarátov, ktorý sa podobá dlhoročnému manželstvu, kde  je veľmi blízko od vzájomného pochopenia k ostrému konfliktu pre absolútne banálnu maličkosť, je tiež niečo čo robí túto hru výnimočnou. Presne to, čo nás niekedy zbližuje, nás dokáže rovnako často absolútne iritovať. Je to pohľad na to isté priateľstvo vo viacerých polohách,” doplnil skvelý Tomáš Maštalír.

Jevgenij Griškovej je súčasný ruský autor, ktorý dosiahol množstvo úspechov. Inscenácia „Na východe nič nové“ je síce humorná, no podobne ako v hrách ruských klasikov, nechýba jej silná a vážna pointa.

„Griškovec sa tak ako ruskí klasici zameriava na človeka. Dokáže pomenovať nielen črty jednotlivcov, ale človeka ako takého bez ohľadu na obdobie a veci charakteristické pre nás všetkých. V tom je kus nadčasovosti. Devízou takýchto autorov je humor, pri ktorom sa smejeme sami na sebe. Často ide až o dojemnú smiešnosť,“ vysvetľuje  Tomáš Maštalír.

Griškovcove hry má rád aj vedúca umelecká osobnosť Štúdia L + S, majster Milan Lasica. Pred rokmi sa nechal inšpirovať práve týmto Griškovcovým textom k hre Na fašírky mi nesiahaj, ktorá bola veľmi úspešná. Návštevníkom odporúča, pozrieť si originál v podaní kolegov Mariana Miezgu a Tomáša Maštalíra! Nenechajte si ujsť výbušný a ironický humor hry „Na východe nič nové“! Už 4. októbra v Štúdiu L + S. Viac na www.studios.sk, lístky kupujte na www.predpredaj.sk

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu