Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pekelné chvíle zúfalej matky: Toto nikdy nerobte! Jediný bozk jej takmer zabil dieťatko

Claire a Brooke. Zobraziť galériu (2)
Claire a Brooke. (Zdroj: FB)

LONDÝN - Mladá mamička Claire Hendersonová sa po svojom nepríjemnom zážitku, ktorý sa mohol skončiť tragédiou, snaží ľudí varovať, aby nenechali bozkávať svoje deti inými ľuďmi. Vo svojom príspevku na Facebook opísala, ako jej dcérku Brooke museli hospitalizovať po tom, čo sa jej na perách, tvári aj zadnej časti krku objavili rany. Herpes si totiž vyžiadal svoju daň.

Nešťastný osud novorodeniatka: Dievčatko sa nakazilo, lebo ho pobozkali, zomrelo mame v náručí

Keď sa dieťatku zjavili prvé ranky, odporučil Claire jej priateľ, aby dcérku okamžite odviezla do nemocnice, čo aj urobila. Podľa nej toto rozhodnutie pravdepodobne zachránilo jej bábätku život. Podľa lekárov sa dievčatko nakazilo vírusom herpes simplex (HSV-1) a obávali sa, že by mohlo dôjsť u neho k poškodeniu mozgu alebo zlyhaniu pečene, takže mu museli päť dní podávať lieky. Našťastie neskoršie testy ukázali, že je v poriadku.

Claire uviedla, že ranky sa utvorili po tom, čo nechala Brooke pobozkať návštevníčkou, ktorá nemala na sebe žiadne viditeľné známky vírusu, preto všetkým odporúča, aby svoje bábätko nevkladali do rúk hocikomu, pretože nositeľom vírusu je až 85 percent ľudí.

Pekelné chvíle zúfalej matky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Dr. Peter Greenhouse, konzultant v oblasti sexuálneho zdravia so sídlom v Bristole a zástupca britskej asociácie sexuálneho zdravia a HIV (BASSH), povedal, že ak matka prišla do styku s týmto vírusom, potom jej dieťa by malo byť prvý rok po narodení voči nemu imúnne.

Claire však bola pravdepodobne jednou z mála, ktorá do styku s vírusom neprišla, a preto malo aj jej dieťatku takúto nepríjemnú reakciu. Na druhej strane vraj dôvod, prečo má 85 percent ľudí herpes je ten, že ich práve rodičia v detstve bozkávali a vo väčšine prípadov sa nevyskytli žiadne zdravotné problémy.

Súhlasí však s tým, že ak má niekto vyhodený opar na perách, určite by nemal bozkávať dieťa.

Viac o téme: HerpesClaire Hendersonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu