Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruská propaganda čelí najväčšiemu škandálu v novodobej histórii: Nemáš správy, vymyslíš si ich

Maria Cypko je jednoducho hviezda.
Maria Cypko je jednoducho hviezda. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Vrchol ruskej propagandy. Tamojšie štátne televízie majú ikonickú hereckú hviezdu. Dokáže zahrať prakticky kohokoľvek a to z jedného dôvodu - ukázať Putinovo Rusko v pozitívnom svetle. Na ruskú lož sa už prišlo, no televízie ju vysielajú aj naďalej.

Televízna hviezda sa volá Maria Cypko a stihla si zahrať rôzne postavy, aby urobila špinavú propagandistickú prácu. Ruska si zahrala obyvateľku Odesy, Kyjeva, Simferopolu, Charkova či Donecka. Naposledy to bola úloha Sýrčanky, ktorá prosila Putina, aby posielal sýrskemu diktátorovi Asadovi dodávky zbraní. Všetko odvysielal propagandistický kanál Sputnik News.

V iných úlohách hrala Ukrajinku, ktorá v Odese zbierala peniaze pre proruských občanov perzekvovaných ukraijnskou vládou. V inej úlohe hrala úbohú obeť bojov v Donesku. Na Kryme organizovala referendum o odtrhnutie od Ukrajiny. Pri referende v Luhansku šéfovala jednej z volebných komisií.

Jeden z hereckých výkonov Márie

Pri reportážach používala falošné meno a falošné vlasy - raz bola blond, inokedy tmavovláska. V čase Euromajdanu bola matkou vojaka verného Janukovyčovi. Inokedy matkou troch detí. Všetko iba hrala, všetko bola iba hlúpa propaganda, ktorú vysielali ruské televízie, aby ohlupovali domáce obyvateľstvo, ktoré je doslova závislé na televíznych prijímačoch.

Na videu Máriu usvedčili z jej falošnosti

Viac o téme: RuskoPropagandaSýriaMaria Cypko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu