Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lesbický pár žaluje spermobanku: Niekde sa stala chyba

Amanda Zinkonová a Jennifer Cramblettová Zobraziť galériu (2)
Amanda Zinkonová a Jennifer Cramblettová (Zdroj: Foto: Facebook)

UNIONTOWN - Rozhorčená matka žaluje spermobanku. Dôvod je viac ako šokujúci. So svojou lesbickou partnerkou žiadala spermie od takého darcu, aby sa jej s istotou narodilo blonďavé dieťatko s modrými očami. Na jej veľké prekvapenie má malú Afroameričanku. V spermobanke sa jednoducho pomýlili.

Jennifer Cramblettová podala na súd žalobu proti spermobanke v Illinois. So svojou lesbickou partnerkou Amandou Zinkonovou sa rozhodli pre dieťa. Žena otehotnela po umelom oplodnení v roku 2011. Namiesto spermií od belocha, ich nevedomky dostala od černocha. Dnes má trojročnú dcéru Peyton, ktorá je mulatka.

Žena žalovala spermobanku z neoprávneného narodenia, právny zástupca inštitúcie Bob Summersale ale dôvodil, že neoprávnené narodenia sa týka prípadov, keď lekár zanedbá starostlivosť počas tehotenstva a nepreukáže riziko vrodených chýb alebo dedičných porúch dieťaťa pred narodením, a to sa nestalo.

Aj keď ženy svoje dieťa milujú, podľa Jenifferiných slov sa budú musieť odsťahovať z malého mestečka Uniontown v štáte Ohio, keďže tam žijú len belosi. Obávajú sa, že ich dcérku Peyton miestni neprijmú.

Lesbický pár žaluje spermobanku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)
K omylu došlo kvôli administratívnej chybe, keď na to spermobanka došla, ospravedlnila sa a škodu ženám čiastočne nahradila. Midwest Sperm Bank totiž omylom poslala žene niekoľko fľaštičiek spermií černocha. Problém nastal v čísle. Jennifer mala mať spermie od darcu číslo 380, teda modrookého blonďatého belocha. Dostala však číslo 330, darcom spermií bol černoch.

"Som rada, že mám zdravé dieťa, ale nemienim to nechať tak, pretože nechcem, aby sa to opakovalo v budúcnosti," cituje matku Daily Mail.

"Jennifer žije každý deň v strachu, úzkosti a neistote o svoju budúcnosti a budúcnosti Peyton," odznelo na súde. Prípad ešte nie je uzavretý, rozsudok zatiaľ nepadol. Ďalšie pojednávanie je vytýčené na december.
 

 

 

 
 

Viac o téme: DieťaLesbySpermobanksa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu