Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rakúšania zaskočení kurióznym prípadom: Žena žaluje šesťročné dievčatko, chce 38-tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

FELDKIRCH – V malom rakúskom okresnom mestečku riešia kuriózny prípad. Istá lyžiarka žaluje iba šesťročné dievčatko, chce od neho vysúdiť 38-tisíc eur! Žena totiž absolvovala s dievčatkom lyžiarsky kurz v stredisku Hochhäderich, počas ktorého sa stala nehoda. Malá lyžiarka vrazila do tej veľkej a spôsobila jej údajne vážne zranenia. Nemohla už viac lyžovať, preto žiada náhradu škody.

Okresné mesto rakúskej spolkovej republiky Voralbersko, ktorá leží pri hraniciach so Švajčiarskom, žije týmto prípadom už 3 týždne. Každého totiž zaujíma, či je vôbec možné dievčatko súdiť. Podľa rakúskych zákonov deti do 14 rokov v občianskoprávnom konaní nemôžu niesť zodpovednosť.

„V prvom rade sú žalovaní strážnici a inštruktori v lyžiarskom stredisku, ako aj rodičia, za zanedbanie povinnosti v oblasti dohľadu,“ povedal pre švajčiarsky denník Blick hovorca tamojšieho súdu. Avšak, aj v zákone existuje výnimka, a to práve v tomto prípade. Ak bolo totiž dievčatko poistené, náhrada škody by sa mohla uhradiť z jej poistenia. Potom by ale musela byť formálne súdená.

Dôležité slovo má v tomto spore aj súdny znalec, ktorý prezentoval názor, že ani jeden z účastníkov nevenoval pred zrážkou dostatok pozornosti lyžovaniu. Podľa neho boli obe, dievčatko aj žena, za nehodu zodpovedné rovnako. Ďalšie pojednávanie by malo byť v pondelok 31. augusta, očakáva sa predkladanie nových dôkazov.

Viac o téme: Súdny sporPád na lyžiachNehoda na horách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu