Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Marek v tábore ukrutne trpel, pomohol mobil

Marek zažíval veľké bolesti Zobraziť galériu (5)
Marek zažíval veľké bolesti

Na svoj prvý letný tábor školák Marek (11) nikdy nezabudne. Po troch dňoch zábavy s deťmi ho prepadli ukrutné bolesti. Školákovi opuchlo celé ľavé líce od pokazeného zuba a zapáleného ďasna.

Marek v tábore ukrutne
Zobraziť galériu (5)

Chlapec sa svoje bolesti zo začiatku snažil pred ostatnými utajiť, no keď sa stali neznesiteľnými, vyhľadal táborovú vedúcu. „Nechcel som, aby sa mi druhí smiali, že som plačko,“ hovorí Marek.

Katarína (23) si však Markove utiahnuté správanie všimla, preto, keď ju so slzami v očiach poťahal za tričko, hneď vedela, že je zle. Situáciu navyše skomplikovali osy, deti pri hrách nechtiac stúpili na ich hniezdo a skončilo to viacerými štípancami. „Náš zdravotník mal plné ruky práce s poštípanými deťmi, preto som Markov zub musela riešiť sama,“ vysvetľuje.

Marek v tábore ukrutne
Zobraziť galériu (5)

Keďže tábor sa nachádzal uprostred hôr a v najbližšom meste sa Katarína nevyznala, začala uvažovať, či nezavolá záchranku. „Keby som im povedala, že ich volám k boľavému zubu, asi by sa na mňa pozreli veľmi škaredo. Našťastie som si spomenula na jednu aplikáciu, čo mám v mobile. Tá dokáže navigovať k najbližšej otvorenej pohotovosti. Skúsila som, či v nej nie sú aj zubári. Chvalabohu, boli,“ hovorí táborová vedúca. 

Marek v tábore ukrutne
Zobraziť galériu (5)

Aplikácia nesklamala a dokázala ju „odprevadiť“ až k zubárovi, ktorý Marekovi poskytol prvú pomoc. Prišli práve včas, zápal sa totiž už v ústach šíril ďalej, chlapcovi hrozili vážnejšie zdravotné komplikácie. Markovi rodičia boli Kataríne vďační za vynaliezavosť a pomoc. „Ani sme netušili, aké môžu byť mobilné aplikácie užitočné,“ priznali. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu