Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Spoveď muža, ktorý našiel vrak malajzijského lietadla: Prišla polícia a potom to začalo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

SAINT DENIS - Najprv nevedel, o čo vôbec ide. Až po tom, čo si uvedomil, že našiel niečo dôležité. Johnny z ostrova Réunion je mediálnou hviezdou. Prezradil, ako sa mu podarilo nájsť kus vraku malajzijského lietadla, v ktorom bolo 298 pasažierov.

Johnny Bègue pracuje 3 roky pre spoločnosť, ktorá má na starosti údržbu pobreží. V utorok ráno sa vybral o siedmej ráno do práce, tak ako obvykle, píše Guardian. No nečakal, čo ho stretne pri práci. "V utorok ráno pri práci som sa vybral hľadať predmet, na ktorom by som si mohol pripraviť jedlo. Tu som objavil veľký biely kus trosky, ktorá mohla patriť lietadlu," hovorí Johnny a ukazuje rukou, kde presne kus lietadla našiel.

VIDEO Spoveď muža, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA, Profimedia, Linfo.re)

"Bolo to tam. Polovica bola zaborená v piesku, kúsok vraku bol vo vode. Keďže fúkal silný vietor, zavolal som kolegov, aby mi s tým pomohli. Tiež som uvidel kus batožiny, ale tento vrak bol prednejší," priznal muž a prezradil, že jeho kolega zavolal do miestneho rádia, keď si nevedeli počať, čo budú s vrakom robiť.

Pred zistením, o čo v skutočnosti išlo, Johnny spolu s kolegami zamýšľali, že ako pamätník vrak vytiahnu na tránik, kde okolo neho nasadia kvety. Tušil, že ide o vrak z lietadla, no vôbec nevedel, aký dôležitý úlovok našiel. Až keď sa k slovu dostala polícia, uvedomil si, o čo ide."Prišla polícia a po nich sa tu hneď začali schádzať novinári."

Nálezca bol prekvapený z toho, akej medzinárodnej pozornosti sa mu dostalo. Vôbec nechcel žiadnu odmenu za to, že vrak našiel. No možno že sa dočká aspoň medaile za to, že pomohol k objasneniu záhady malajzijského letu MH 370.

Viac o téme: BoeingRéunionMalajziaSaint DenisJohnny BègueMh370
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu