Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy profesor tvrdí, že odhalil vražedné sprisahanie: Záhadná smrť troch klimatológov

Profesor Peter Wadhams
Profesor Peter Wadhams (Zdroj: Youtube/Nick Breeze)

CAMBRIDGE - Anglický profesor fyziky oceánov Peter Wadhams si myslí, že svet prišiel o troch popredných klimatológov, pretože sa stali terčom vražedného útoku. Vedec súčasne vyhlasuje, že on sám bol v ohrození života.

Podľa anglického profesora Petra Wadhamsa boli traja poprední klimatológovia, ktorí skúmali topenie arktického ľadu, zavraždení, pretože všetci traja zomreli niekoľko mesiacov po sebe v roku 2013. Profesor Wadhams je súčasne presvedčený, že aj on bol na muške sprisahancov, pretože sa ho nejaký vodič v neoznačenom nákladnom aute snažil vytlačiť z cesty, keď šoféroval.

Odborník načrtol dramatický scenár sveta: Utečenecká kríza v skutočnosti súvisí s klímou

Wadhams naznačil, že za smrťou významných vedcov môže stáť ropný priemysel alebo vládne sily. Profesor Seymour Laxon (49) z Londýnskej univerzity zomrel po páde zo schodov na silvestrovskej párty, doktor Tim Boyd zo Škótskej asociácie pre námornú vedu (54) náhle zomrel po zásahu bleskom pri venčení svojich psov a klimatologička Katherine Giles (35) zomrela po zrážke s nákladniakom, keď sa na bicykli ponáhľala do práce.

Vedci, ktorí boli v blízkom kontakte s Wadhamsom a zosnulými klimatológmi, však profesorovu teóriu označili za spornú, informoval Independent. Navyše, sám Wadhams svoje domnienky neposunul ďalej policajným vyšetrovateľom. Podľa neho je však veľmi zvláštne, že niečo také sa trom významným klimatológom prihodilo v takom krátkom časovom období. „Pomyslenie, že by za tým mohol stáť niekto z našich ľudí, je ešte desivejšie,“ dodal.

Viac o téme: Peter Wadhams
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu