Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matka zverejnila hrozivé FOTO umierajúcej dcéry (†23) po tom, ako ju lekári zle diagnostikovali

Kayleigh pár dní pred smrťou Zobraziť galériu (4)
Kayleigh pár dní pred smrťou (Zdroj: profimedia.sk)

PETERBOROUGH - Kayleigh Comptonová musela byť hospitalizovaná po tom, ako v priebehu šiestich mesiacov schudla 25 kilogramov. Zakaždým, keď sa snažila najesť, jej prišlo zle. Lekári to pripisovali poruche príjmu potravy, no pravda bola celkom iná. A keďže ju neodhalili včas, dievča bohužiaľ umrelo.

Dvadsaťtriročná Kayleigh bola zdravo vyzerajúca dievčina, ktorá sa chcela stať fotografkou. No svoj sen už nikdy neuskutoční. Zomrela totiž krutou smrťou, na ktorej majú podľa všetkého svoj podiel aj samotní lekári.

 

Tragédia mamičky a jej dcérky (†30, 4 dni): Zomreli, lebo Charlotte poslúchla lekárov

Trápenie Angličanky sa odvíjalo od momentu, keď z ničoho nič začala rapídne chudnúť. Vážila 63 kilogramov, no za polroka jej hmotnosť klesla na alarmujúcich 38 kg. Bolo pre ňu priam nemožné sa najesť, pretože zakaždým, keď sa o to pokúsila, jedlo vyvrátila. Navyše sa u nej objavili problémy so zrakom, takže bolo jasné, že sa v jej organizme deje niečo zlé.

Matka zverejnila hrozivé FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

No nie podľa lekárov. Tí vykonali niekoľko testov, no napriek tomu neboli schopní nájsť príčinu problému. Podľa nich Kayleigh podvýživou netrpela. Jej zdravotný stav sa ale neustále zhoršoval, až nakoniec skončila pripútaná na nemocničné lôžko. Vplyvom celkového kolapsu neskôr utrpela aj poranenie mozgu. Vo februári 2013 nakoniec zomrela.

Jej matka Angela teraz zverejnila fotky svojej umierajúcej dcéry, aby dokázala, ako veľmi sa lekári mýlili. Tvrdí, že Kayleigh nebola žiadna anorektička, a že keby včas odhalili dôvod jej chudnutia, dnes by ešte žila.

Matka zverejnila hrozivé FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

A oficiálna správa jej dáva za pravdu. Vyšetrovanie potvrdilo, že testy na podvýživu, ktoré pacientka absolvovala, boli vykonané nesprávne. V opačnom prípade by sa zistilo, že je veľmi podvyživená, v dôsledku čoho by ju zdravotníci museli okamžite začať prikrmovať cez hadičku. To sa ale nestalo. Správa ďalej konštatuje, že Kayleigh vykazovala veľmi nízke hodnoty selénu, čo spôsobilo svalovú slabosť a zníženie imunity. Ošetrujúci lekári sa ale príliš zamerali na predstavu, že mladá žena trpela poruchou príjmu potravy a ignorovali pritom iné možnosti. Podľa psychiatra však nevykazovala žiadne známky anorexie či bulímie.

Patológ taktiež zistil, že trpela chronickou pankreatitídou a chronickou nealkoholovou steatohepatitídou pečene. Práve tieto diagnózy mohli za to, že dievčina v sebe nedokázala udržať potravu. "Moja dcéra bola podvyživená, ale nie preto, že by nechcela jesť. Keby ju správne vyšetrili, zistili by, kde je problém a začali by ju umelo kŕmiť," povedala denníku Daily Mail jej matka Angela Comptonová, ktorej vadí aj to, že ju ani jej manžela nikto neinformoval, keď bola Kayleigh prevezená na jednotku intenzívnej starostlivosti a uvedená do kómy. A vraj dievčinu počas hospitalizácie celých desať dní neodvážili.

Matka zverejnila hrozivé FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nemocnica Peterborough City Hospital sa rodine zosnulej za pochybenie svojich pracovníkov a neposkytnutie dostatočnej zdravotnej starostlivosti ospravedlnila písomnou formou. No Angela požaduje viac. Konkrétne verejné ospravedlnenie a potrestanie ľudí, ktorí zavinili dcérinu smrť. "Nestačí nám obyčajný list. Chceme verejné ospravedlnenie za všetko, čím si naša dcéra prešla. Chceme, aby za jej smrť prijali zodpovednosť konkrétni pracovníci ," povedala zronená žena. Prípad už vyšetruje aj polícia, ktorá nevylúčila vznesenie trestných obvinení.

Viac o téme: PečeňPochybenie lekárovPorucha príjmu potravy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu