Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ohromujúce odhalenie: Historička tvrdí, že cár nezomrel, ale žil tajným životom, takýmto!

Cár Alexander I. Zobraziť galériu (3)
Cár Alexander I. (Zdroj: bg-gallery.ru/Stepan Shchukin)

MOSKVA - So šokujúcim tvrdením prišli ruskí experti. Ruský cár Alexander I. vraj nezomrel v roku 1825, ako sa to uvádza, ale žil ďalej v utajení ako mních, pretože chcel napraviť svoje hriechy. Nasvedčujú tomu viaceré indície, ktoré sa budú len ťažko vyvracať.

Zatiaľ čo celé Rusko oplakávalo smrť svojho cára, on zatiaľ v tichosti plánoval život ako rehoľník, informoval denník Siberian Times. Alexander I. podľa oficiálnych údajov zomrel v roku 1825 vo veku 48 rokov na týfus. Podľa najnovšieho výskumu Ruskej grafologickej spoločnosti bola ale pravda celkom iná. Expertka na písmo Svetlana Semyonova tvrdí, že panovník žil v utajení ako ortodoxný mních na Sibíri ďalších 39 rokov. Domnieva sa tak na základe analýzy rukopisu Alexandra I. a svätého muža menom Feodor Kuzmich, známeho aj ako Feodor Tomsky. Podľa nej ide o písmo toho istého človeka.

Ohromujúce odhalenie: Historička tvrdí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vesti Tomsk)

Odhalenie po sto rokoch: Historik zverejnil FOTO Leninovej životnej lásky

"Písm oboch mužov sa vyznačuje veľmi neobvyklým štýlom. Skúmala som rukopis Alexandra I., ktorý napísal, keď mal 45 rokov, a taktiež som mala k dispozícii vzorky Kuzmicha. Jediný rozdiel vidím v tom, že písmo 82-ročného muža je poznačené jeho hlbokým duchovným svetom, v apísme sa objavujú väčšie oblúky. Inak sú všetky kľúčové vlastnosti písma rovnaké," vysvetlila Semyonova.

Niečo tu nesedí

Pridal sa k nej aj profesor Andrej Rachinskij z Parížskeho inštitútu východných jazykov a civilizácií. Uviedol, že cár Alexander III. mal v kancelárii zavesené obrazy svojich predkov a medzi nimi aj jeden, na ktorom bol vyobrazený mních. Faktom ostáva, že je prinajmenšom zvláštne, že Alexander zomrel veľmi nečakane a údajne dokonca pred svojou smrťou netrpel ani žiadnou chorobou a skonal ďaleko od domova v meste Taganrog. Človek uložený v rakve sa na neho údajne vôbec nepodobal, preto aj bola truhla rýchlo uzavretá a daná do zeme. V oficiálnom dokumente, v ktorom sa opisuje telo nebohého panovníka, sa píše, že jeho chrbát a zadok bol tmavočervenej farby. Je sotva možné, že by mohlo ísť o telo cára. Ten ešte počas života niekoľkokrát vyhlásil, že chce opustiť svoj post a žiť ďaleko preč od doterajšieho spôsobu života.

Ohromujúce odhalenie: Historička tvrdí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bg-gallery.ru/Stepan Shchukin)

Indície, ktoré majú dokazovať, že mních bol v skutočnosti ruský cár

  • Tajomný mních, za ktorého sa mal vydávať, údajne hovoril niekoľkými jazykmi a mal veľmi vyberané spôsoby, čo by mohlo vypovedať o jeho urodzenom pôvode.
  • Žil v sibírskom meste Tomsk až do svojej smrti v roku 1864. Miestnym obyvateľom tvrdil, že bol bezdomovec a nepamätal si svoju minulosť.
  • Jedným z ľudí, ktorí boli presvedčení o tom, že Feodor je v skutočnosti ruský panovník, bol aj slávny spisovateľ Lev Nikolajevič Tolstoj.
  • Krátko pred smrťou mních zanechal kódovaný odkaz, ktorý bol podpísaný iniciálkami AP, čo sedí s iniciálkami cára Alexandra I. Pavloviča.
  • Po Teodorovej smrti boli jeho osobné veci odovzdané duchovnému, ktorý mal blízko ku kráľovskej rodine, čo môže byť ďalšia indícia o tom, že grafologička má pravdu.

Feodor na smrteľnej posteli
Zobraziť galériu (3)
Feodor na smrteľnej posteli  (Zdroj: Vesti Tomsk)

Cár túžil po svätom živote v mníškom rúchu, pretože hľadal odpustenie za svoje hriechy, ktorých sa dopustil ako hlava Ruska. Niektorí historici uvádzajú, že bol priamo zapojený do vraždy svojho otca, Pavla I.. Nachádzal sa totiž v paláci, keď k zločinu došlo a taktiež sa stal jeho priamym nasledovníkom.

Rovnaký osud si vybrala aj cárova manželka

Alexandrova manželka Elizabeta, ktorá mala v čase ich svadby len štrnásť rokov (jej manžel o rok viac), zomrela niekoľko mesiacov po svojom mužovi. Aj v jej prípade panuje teória, že jej smrť bola fingovaná. Tiež sa mala potom stať mníškou známou ako Tichá Vera.

Viac o téme: CárMníchRuskoAlexander I.Feodor Kuzmich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu