Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Multimilionár (†77) odkázal dcéram obrovské bohatsvo: Ale nebude to zadarmo, má podmienky!

Victoria a Marlene s mamou Ewou
Victoria a Marlene s mamou Ewou (Zdroj: Instagram/victorialaboz)

NEW YORK - Newyorský multimilionár Maurice Laboz, ktorý zomrel začiatkom tohto roka, bude ovplyvňovať život svojich dcér Victorie (17) a Marlene (21) aj zo záhrobia. Vo svojej poslednej vôli totiž nadiktoval podmienky, za akých bude dievčatám vyplatené dedičstvo a stanú sa boháčkami. Musia preto dodržať sled prísnych pravidiel.

Najúprimnejšia spoveď zlatokopky (26): Slová, pri ktorých sa normálnemu človeku rozum zastavuje

Boháč v závete rozhodol, že obe dcéry zdedia 10 miliónov dolárov, keď dovŕšia 35 rokov. Okrem toho ale môžu získať niektoré skoršie bonusy. Ak absolvujú dobrú univerzitu, dobre sa vydajú, získajú dobré zamestnanie a nebudú mať deti mimo manželstva.

Laboz povedal vykonávateľom svojej vôle, že každá z jeho dcér by mohla dostať pol milióna dolárov v prípade, že sa vydá pred 35-kou, ale pod podmienkou, že ich manželia podpíšu čestné prehlásenie, že sa peňazí ani nedotknú.

Dievčatá by mohli obdržať ďalšiu sumu 750-tisíc dolárov za vyštudovanie "akreditovanej vysokej školy" a napísanie 100 slov o tom, na čo tieto prostriedky chcú použiť.

Laboz tiež uviedol, že o päť rokov dievčatám vyplatia trojnásobok príjmov uvedených na ich daňových priznaniach. Rovnakú čiastku by mohli získať aj v prípade, že sa postarajú aj o svoju matku Ewu (58)

Multimilionár bol v čase svojej smrti s manželkou v rozvodovom konaní a podľa závetu nedostane nič. Ewa preto plánuje poslednú vôľu napadnúť. Laboz odôvodnil vynechanie zo závetu tým, že uzavreli manželskú zmluvu, ktorá obmedzuje jej práva.

Právny expert Jeffrey Barr uviedol, že: "Je to spôsob, ako ovládať veci z hrobu. Nevidíte takých prípadov veľa, ale stávajú sa. Ľudia to robia, pretože si myslia, že je to pre dobro detí."

Laboz podpísal vôľu v apríli 2014, deväť mesiacov pred svojou smrťou. Zanechal po sebe majetok v hodnote 37 miliónov dolárov. Niečo z týchto peňazí poputuje na charitu.

Viac o téme: DedičstvoVictoriaMarlene Laboz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu