Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík prišiel pri práci o ruku: Vďaka lekárom sa stal zázrak, pozrite sa, kde ju prišili

 Číňan prišiel o ruku pri práci, lekári mu pomohli
Číňan prišiel o ruku pri práci, lekári mu pomohli (Zdroj: Foto: youtube)

XIANGTAN - Mužovi menom Zhou sa stala otrasná vec. Pri práci si odrezal ruku. Aby mu ju lekári zachránili, prišili mu ju na mesiac k nohe. Čínski odborníci sa opäť vyznamenali.

Upozornenie. Obsah nie je vhodný pre deti a pre citlivé povahy.

Číňan prišiel o ľavú ruku pri nešťastnom pracovnom úraze v meste Xiangtan. Okamžite ho previezli do nemocnice. Lekári si následne uvedomili, že by mu odseknutú ruku vedeli zachrániť. Prišiť ju na miesto, kam ruka patrí, ale nebolo hneď možné, pretože došlo k poškodeniu šliach a nervov ľavého ramena.

Odborníci museli odseknutú ruku udržať pri živote, preto ju bolo potrebné pripojiť na mužov krvný obeh. Ideálnym miestom bola noha. Zhou takto prežil mesiac a následne sa podrobil náročnej desať hodinovej operácii, keď mu ruku prišili na miesto.


 
Odborníci sú spokojní, zákrok bol úspešný. Mužovi sa pomaly do odseknutej a znovu prišitej ruky vracia pohyb a cit. Číňana však čaká náročná fyzioterapia. "Ak by sme hneď nezasiahli a ruku nepripojili ku krvi, tkanivo by odumrelo a bolo by nemožné, prišiť ju späť," cituje mikrochirurga Tanga Juyua britský portál metro.co.uk.

Viac o téme: RukaOperáciaNohaČíňan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu