Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Osudové slová známeho lovca Lochnesskej príšery (52): Po 24 rokoch už poznám pravdu

Steve Feltham verí, že záhadu rozlúštil Zobraziť galériu (2)
Steve Feltham verí, že záhadu rozlúštil

EDINBURGH - Steve Feltham strávil 24 rokov života sledovaním jazera Loch Ness s túžbou zazrieť aspoň jediný raz legendárnu Nessie a priniesť svetu o jej existencii presvedčivý dôkaz. Aby to dokázal, zanechal dobrú prácu, opustil priateľku a presťahoval sa kvôli svojmu snu k jazeru.

Už dlhé roky žije Steve Feltham v prívese zaparkovanom blízko škótskeho jazera Loch Ness a na živobytie si zarába vyrábaním a predávaním modelov Nessie turistom. To všetko kvôli tomu,  aby sa zapísal do dejín ako prvý, kto priniesol dôkaz o tom, že vo vlnách jazera pláva bájne monštrum.

Tajomná legenda na pokraji rozlúsknutia: Satelitné FOTO možno odhalilo Lochnesskú príšeru!

Kedysi by Felthama nikto nepresvedčil, že Nessie je len výmysel a zrakový klam skreslených zmyslov. Preto jeho slová po 24 rokoch zaznievajú viac ako zarážajúco: „Nessie nie je nič iné, ako obrí osamelý sumec plávajúci v jazere.“ Hoci sa Felthamovi podarilo svojím úsilím zapísať do Guinessovej knihy rekordov, keďže je najvytrvalejším lovcom príšery, plesiosaura v škótskych vodách nikdy od roku 1991 nezazrel, uvádza Daily Mail.

Sumec môže dorásť do ozrutných rozmerov

Odkedy Feltham ako sedemročný počul legendu o Nessie, začal ňou byť doslova posadnutý. Po rokoch však vytriezvel a tvrdí, že obrovský sumec, ktorý podľa neho žije v jazere, môže dorásť až do dĺžky 4 metrov a dožíva sa dlhého veku. To by podľa neho vysvetľovalo, prečo boli prvé veľké pozorovania Nessie hlásené už v roku 1930. Kedysi v jazere žila životaschopná chovná populácia sumcov, ale dnes sa v ňom možno nachádza len zopár jedincov, keďže majú tendencie jesť iné sumce a samice.

„V priebehu času som musel zmeniť svoj názor. Hlásenia pozorovateľov Nessie zapadajú do popisu sumca aj s jeho dlhým zakrivením tela. Musím byť úprimný. Jednoducho si nemyslím, že Nessie je prehistorické monštrum,“ dodal Feltham pokračujúc, že záhada bude lákať ľudí ďalej, kým sa nájdu ľudia ochotní jej uveriť. Svojich 24 rokov strávených hľadaním príšery však lovec Nessie neľutuje, pretože mu podľa neho poskytol ten najlepší pohľad na fungovanie sveta.

Osudové slová známeho lovca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

 

 

Viac o téme: NessieLoch NessSteve Feltham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu