Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na pláž v Rusku vyplavilo záhadnú kreatúru: Veľký tvor má srsť aj zobák!

Zábery zverejnené v denníku The Siberian Times.
Zábery zverejnené v denníku The Siberian Times. (Zdroj: the siberian times/SakhalinMedia)

MOSKVA - Morskí biológovia v Rusku majú o zábavu postarané, odkedy boli na pobreží Sachalinu objavené pozostatky obrieho monštra, ktoré má zobák ako vták a srsť na chvoste. Z tejto kombinácie majú odborníci ťažkú hlavu a zatiaľ nevedia s istotou určiť, o akého živočícha by mohlo ísť. Fotografie z pláže spôsobili značný rozruch aj na sociálnych sieťach.

Obyvatelia Aljašky v šoku: Odporné FOTO, z oblohy pršali monštruózne ryby!

Na odľahlé pláže Sachalinu, miesta, ktoré má geograficky bližšie k Spojených štátom, ako k Moskve, vyplavilo zakrvácanú kostru s roztrhaným telom a obnaženými kosťami. Vedci zatiaľ tohto tvora podobného prehistorickému "mutantovi", ktorý sa podobá na delfína a je dvakrát tak veľký ako človek, neidentifikovali.

Snímky na webových stránkach Siberian Times jasne ukazujú, že na chvoste tvora sa nachádza srsť s dlhými chlpmi, ktorá mätie morských biológov. Nikolaj Kim, zástupca vedúceho odboru Výskumného ústavu rybárstva a oceánografie na Sachaline uviedol, že podľa neho pôjde o nejaký veľký druh delfína.

"Podľa charakteristiky kože je to vzácny druh," povedal. "Pochybujem, že žil v našich vodách. S najväčšou pravdepodobnosťou sem zviera priniesol teplý prúd. Často sa k nám dostanú druhy tropické a subtropické a keď sa ochladí, potom zomrú," dodal Kim.

Zábery neobvyklej kostry spôsobili senzáciu aj na ruských sociálnych sieťach, mnoho miestnych obyvateľov špekuluje, čo za tvora by to mohlo byť. "Vyzerá to ako nejaká zmutovaná príšerka so zobákom," uviedol jeden z nich.

Niektorí vyhlasujú, že vyzerá ako riečny delfín z Gangy, ktorý sa bežne vyskytuje v sladkých vodách Indie, Pakistanu, Nepálu a Bangladéša. Táto možnosť však vyvolala vtipné komentáre: "Naše leto je tak chladné, že aj indické delfíny, ktoré sa dostanú do miestnych vôd, sú pokryté kožušinou."

Na svete existuje asi 40 rôznych druhov delfína. Najväčším je kosatka dravá, ktorá narastá až do dĺžky deväť metrov.

Viac o téme: MoreZáhadaMonštrumSachalin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu