Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Volkswagen Polo GTI: Raketa do kabelky

Volkswagen Polo GTI: Raketa do kabelky Zobraziť galériu (5)
Volkswagen Polo GTI: Raketa do kabelky (Zdroj: PR)

Ak túžite po štýlovom a kvalitnom aute a občas si za volantom radi zašantíte, je pre vás Polo GTI ako stvorené!

Volkswagen Polo vždy dokázal potešiť dizajnom, pekným interiérom, prijateľnou spotrebou a najmä nemeckou kvalitou. Do malého autíčka, s ktorým sa ľahko parkuje, sa zázrakom zmestila výbava z väčších a drahších áut. Najnovšie sa pod kapotu podobným spôsobom zmestil aj motor, ktorý robí z nenápadného Pola ozaj mrštný športiačik.

Úsporný aj silný

Predné kolesá roztáča benzínový motor 1,8 TSI, ktorý je vyladený na úctyhodných 141 kW (192 koní). Ešte zaujímavejší je krútiaci moment 320 Nm, vďaka ktorému motor už od nízkych otáčkach silno ťahá. Predbiehanie tak nebude problém. Pri pokojnej jazde však dokáže byť mimoriadne úsporný. S trochou snahy sa s ním dá aj jazdiť za niečo cez 6 l/100 km. Ak máte radi všetko pod kontrolou, Polo GTI vám po dlhom čase ponúka možnosť radiť prevodové stupne manuálne. Pre tých, ktorí majú radšej celý čas obe ruky na volante, tu stále zostáva možnosť zvoliť si výbornú automatickú prevodovku DSG. Tá radí hladko, presne a razantne, rovnako ako skúsený pretekár.

Klame telom

Čaro Volkswagenu Polo GTI spočíva v tom, že nikoho neprovokuje a pritom by zahanbil kdejakého dotieravca na semaforoch. Veď z nuly na stovku dokáže vyšprintovať už za 6,7 sekundy! Netreba sa pritom báť, Polo GTI je veľmi priateľské. Jeho ovládanie zvládne každý. Podvozok, napriek tomu, že je športovejšie vyladený, stále zvláda výborne tlmiť mestské nerovnosti. Odporúčame priplatiť si za nastaviteľné tlmiče. V komfortnom režime je s nimi autíčko krásne plavné, zatiaľ čo v športovom drží v zákrutách ako pribité. Jazda po peknej kľukatej ceste sa razom stane zážitkom, na ktorý len tak ľahko nezabudnete. Opojná akcelerácia, ktorá vás zatlačí do sedadla, či podmanivý športový zvuk vo vás zanechajú pozitívne dojmy ešte dlho.

Tajomstvo v detailoch

Nakoniec spomenieme to najlepšie – ako Polo GTI famózne vyzerá. Všimli ste si čiernu masku chladiča s červeným pásikom prechádzajúcim až do svetiel, či športovejšie nárazníky? Presne to sú tie detaily, ktoré robia toto Polo výnimočným. Bežní ľudia si ich pritom nevšimnú. Možno im budú podozrivé nádherné veľké dvojfarebné kolesá, ale to je všetko. Vy budete mať tú česť pozerať sa navyše aj na nádherný interiér zdobený prémiovými materiálmi, hliníkovými pedálmi, koženým volantom prešívaným červenou niťou, alebo ikonickými športovými sedadlami s károvaným vzorom.

Takéto rýchle a exkluzívne auto väčšinou nestojí lacný peniaz, ale Volkswagen Polo GTI je výnimkou. Toto malé šidlo s výkonom športiaka stojí už od 17 770 Eur. To je veľmi lákavá cena. Viac na www.dasauto.sk.

- reklamná správa -

Viac o téme: Volkswagen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu