Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nie je kampaň ako kampaň: Aha, ako Slováci už teraz potopili vo voľbách Jeba Busha!

Veľmi výstižné logo. Zobraziť galériu (2)
Veľmi výstižné logo. (Zdroj: 9gag.com)

BRATISLAVA - Početná konkurencia pre súboj o republikánsku prezidentskú nomináciu sa dnes rozrastie o jedného z hlavných favoritov. Svoj plán uchádzať sa o Biely dom oficiálne zverejní bývalý guvernér Floridy Jeb Bush. Stane sa tak počas prejavu pred jeho stúpencami v Miami, ktorý má predniesť o deviatej večer. Logo jeho kampane je už však známe. Na naše lingvistické pomery je dosť neortodoxné, čo si všimol aj poslanec za SaS Martin Poliačik a rozhodol sa urobiť mu trochu odlišnú reklamu.

Bush patrí podľa aktuálnych prieskumov medzi trojicu najsilnejších kandidátov spolu s floridským senátorom Markom Rubiom a guvernérom Wisconsinu Scottom Walkerom. Podľa analytikov by sa mal počas kampane sústrediť na to, aby získal na svoju stranu konzervatívnu časť republikánov, ktorej podporu nemá istú.

Šesťdesiatdvaročný mladší brat dosiaľ posledného republikánskeho prezidenta Georgea Busha mladšieho, ktorého otec George Bush starší viedol krajinu v období pádu komunistického východného bloku, môže zo slávneho mena ťažiť, spájanie s niektorými nepopulárnymi krokmi brata - najmä vojnou v Iraku - mu však môže aj ublížiť.

Jeb Bush
Zobraziť galériu (2)
Jeb Bush  (Zdroj: SITA)

Možno práve preto si pre kampaň zvolil iba svoje krstné meno a priezvisko Bush vynechal. Na Slovensku by si to každopádne dovoliť nemohol, pretože by to v ľuďoch asi vzbudzovalo rovnaké asociácie, ako v poslancovi Martinovi Poliačikovi. Ten sa pokúsil aj za hranicami našej vlasti internetovým užívateľom sprostredkovať, ako toto logo vidíme my.

Keď Poliačik zistil, ako Bushovo nové logo vyzerá, zverejnil na svojej stránke na Facebooku komentár. "Lepšie už to ani byť nemohlo. :) Minister Richter zvažuje zakúpenie práv k tomuto logu a použiť ho ako začiatok kampane pre zvrátenie znižovania pôrodnosti na Slovensku. Veď keď to môžu Američania mať na plagátoch, čo sme my horší?"

Neskôr zašiel ešte ďalej a svoju víziu zverejnil na stránke 9gag.com, ktorá združuje podobné vtipné obrázky.

Nie je kampaň ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: 9gag.com)

 

Viac o téme: VoľbyMartin PoliačikJeb Bush
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu