Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrela dvorná čarodejnica Kremľa: Táto žena (†65) sa starala o zdravie ruskej elity!

Koláž z Džuninej stránky na sociálnej sieti.
Koláž z Džuninej stránky na sociálnej sieti. (Zdroj: vk.com)

MOSKVA - Liečiteľka a astrologička, ktorá sa vraj starala o zdravie sovietskeho vodcu Leonida Brežneva i ďalších členov kremeľskej elity, zomrela v Moskve. V čase rozpadu Sovietskeho zväzu získala takú známosť, že o jej úmrtí informovali snáď všetky ruské médiá. Napriek svojej údajnej moci uzdravovať a predlžovať život Jevgenija "Džuna" Davitašviliová zomrela vo veku 65 rokov. A to v časoch svojej najväčšej slávy hlásala, že jej starý otec zomrel v 139 rokoch.

Prečítajte si aj: VIDEO Putinova tajná špiónka prehovorila: Bola som obludou ruskej továrne na propagandu!

"Džuna bola dva dni v kóme, než zomrela," oznámila agentúra Interfax s odvolaním sa na jej priateľa. Liečiteľke sa podľa neho urobilo zle, keď pred pár dňami išla na nákup, a potom ju odviezla sanitka do nemocnice, kde vraj nedávno podstúpila operáciu srdca.

Davitašviliová, známa skôr ako liečiteľka Džuna, do povedomia verejnosti vstúpila na začiatku 90. rokov, kedy v televízii propagovala alternatívne spôsoby liečby. Tvrdila, že od mladosti bola nadaná mocou uzdravovať a že k jej pacientom okrem Brežneva vraj patril aj prvý ruský prezident Boris Jeľcin, ako aj hviezdy sovietskeho aj svetového filmu. Jej tvrdenia pravdaže neboli oficiálne potvrdené.

Avšak denník Moskovskij komsomolec predpovedal tvrdý boj o dedičstvo, ktorého súčasťou je aj štvorposchodová vila na módnej ulici Arbat v samom srdci Moskvy, ktorú liečiteľke daroval Brežnev.

"V 70. rokoch, keď nemala ani 30 rokov, si z neznámych príčin získala veľkú známosť medzi moskovskými elitami a stala sa 'dvornou čarodejnicou', starajúcou sa o zdravie Leonida Brežneva a ďalších členov ústredného výboru, sovietskych intelektuálov, vedcov a hercov. Roky o jej existencii sovietska spoločnosť nevedela. Prvýkrát sa v novinách a televízii objavila na prelome 80. a 90. rokov. Médiá o nej písali ako o "novom Rasputinovi"," poznamenala poľská televízia TVN v narážke na temnú postavu dvora posledného ruského cára Mikuláša II., mystika Grigorija Rasputina, zavraždeného sprisahancami v decembri 1916.

Agentúra AP v polovici 90. rokov prirovnala mystickú liečiteľku s údajne dobrými stykmi s vesmírom a Kremľom ku "krížencovi Michaela Jacksona a Stalina".

Moskovský večerník Večernaja Moskva v nekrológu označil záhadnú Džunu za "symbol epochy", kedy "Sovietsky zväz dožíval svoje posledné roky a v predtuche zmien sa chcelo veriť v zázraky..."

Džuna sa z verejného života stiahla v roku 2001 po smrti svojho syna. Avšak ruská televízia NTV pripomenula, že v jednom zo svojich posledných interview pred smrťou sľubovala, že prinúti Západ, aby zrušil sankcie proti Rusku, a veštila, ako dopadne vojna na Ukrajine.

Viac o téme: Leonid BrežnevJevgenija DavitašviliováDžuna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu