Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najsmutnejšia správa z úst slávneho fyzika: Slová Stephena Hawkinga, z ktorých mrazí!

Stephen Hawking Zobraziť galériu (3)
Stephen Hawking (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Hawking hovorí o veľkom ponížení a odbremenení rodiny. Slová, z ktorých prechádza mráz po chrbte, vyslovil len nedávno po úspechu nového životopisného filmu s názvom Teória všetkého, ktorý zachytáva jeho inšpiratívny osud.

Stephen Hawking uvažuje aj o samovražde! „Uvažoval by som nad asistovanou samovraždou,“ povedal v rozhovore pre BBC geniálny vedec, ktorý si myslí, že popieranie práva na ukončenie života nevyliečiteľne chorých ľudí je ponižujúce. „Keby som pociťoval veľké bolesti a bol záťažou pre mojich najbližších,“ vysvetlil fyzik.

Stephen Hawking (72) šokoval vedcov: S ľudstvom je amen, blíži sa náš koniec!

Hawking, ktorého neurologické ochorenie paralyzovalo a pripútalo na invalidný vozík, obhajuje právo na dobrovoľnú asistovanú samovraždu ľudí, pre ktorých sa život stal zo zdravotných príčin utrpením, uvádza The Independent. Vzápätí však Hawking dodal, že v blízkej dobe by k podobnému rozhodnutiu nerád dospel: „Nech sa prepadnem, ak zomriem skôr, než by som stihol odhaliť viac o vesmíre.“

Najsmutnejšia správa z úst
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

„Občas sa cítim byť veľmi osamelý, pretože sa ľudia boja so mnou hovoriť alebo nečakajú, kým napíšem moju odpoveď. Niekedy som len hanblivý a unavený a je pre mňa ťažké komunikovať s ľuďmi, ktorých nepoznám,“ dodal uznávaný fyzik.

Najsmutnejšia správa z úst
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: FyzikStephen Hawking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu