Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Farníkov už stáročia mätie tajomná červená značka pod obrazom Ježiša!

Záhadná farebná škvrna
Záhadná farebná škvrna (Zdroj: FB/St John the Evangelist Church )

NEWPORT - Malá červená škvrna pod vyobrazením ukrižovania Ježiša Krista už roky máta farníkov episkopálnej cirkvi v americkom Newporte. V kostole sv. Jána Evanjelistu táto značka neustále rastie a niektorí hovoria, že vyzerá, ako keby kvapkala na stenu z nôh Mesiáša.

Prečítajte si aj: VIDEO Tínedžer (17) bol 20 minút mŕtvy, potom sa zázračne prebudil: Hovoril som s Ježišom!

Reverend Nathan J.A. Humphrey je však v tomto ohľade trochu skeptickejší a hovorí, že je možné, že sa iba takto vyplavuje cín z rámu umeleckého diela, ale škvrna nebola nikdy testovaná a on nemá ani v úmysle tak učiniť. Štrnásť zastavení krížovej cesty nebolo nikdy sňatých zo steny.

Počas kázne však uviedol, že bez ohľadu na to, aký je zdroj tejto značky, je to znamením Ježišovej prítomnosti v 140-ročnom kostole. "Pri vedení krížovej cesty som zistil, že keď sa dostanem k 12. zastaveniu, nemôžem si pomôcť, ale premýšľam o význame tajomnej červenej značky pod ním. Pozerám sa, pomodlím sa a počúvam. A keď tak urobím, to, čo vždy počujem, je "Dávajte pozor. Som tu." Ježiš je tu," uviedol kňaz.

Kedy sa škvrna objavila prvýkrát, nie je známe, ale jeden zo starších farníkov hovorí, že sa tak mohlo stať koncom 90-tych rokov, alebo začiatkom tohto storočia. Humphrey, ktorý vstúpil do cirkvi v auguste 2013, povedal, že návštevnosť sa v minulom roku rozrástla z 25 na asi 60 ľudí. Žeby aj farníci predsa len túžili po senzáciách?

Farníkov už stáročia mätie
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/St John the Evangelist Church )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu