Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Banskej Bystrici vyrástol najdlhší vodný vlek: Exhibíciu predvedie úradujúci majster sveta vo wakeboarde!

V Banskej Bystrici vyrástol najdlhší vodný vlek svojho druhu na Slovensku: Exhibíciu predvedie Slovák, úradujúci majster sveta vo wakeboarde! Zobraziť galériu (8)
V Banskej Bystrici vyrástol najdlhší vodný vlek svojho druhu na Slovensku: Exhibíciu predvedie Slovák, úradujúci majster sveta vo wakeboarde! (Zdroj: Lgh International)

Návštevníci banskobystrického plážového kúpaliska čaká po otvorení novej letnej sezóny v júni niekoľko zaujímavých noviniek. Jednou z nich je najdlhší jednomiestny vlek pre vodných lyžiarov na slovenskom jazere v dĺžke 200 m, ktorý si užijete aj na Festivale TOTO JE LETO.

Dodávateľ z Estónska minulý týždeň dokončil práce na postavení ľahkej oceľovej konštrukcie vleku pre wakeboard. Prevádzkovateľom tejto adrenalínovej atrakcie na jazere plážového kúpaliska, ktorá bude slúžiť začínajúcim i profesionálnym vodným lyžiarom, je banskobystrická spoločnosť wakepark s.r.o..

Jej zástupca Ľubomír Zelenay pre náš portál uviedol:

„Na Slovensku sú tri veľké vodné vleky – v Košiciach, Bratislave a Piešťanoch, potom dva malé jednomiestne v Liptovskom Mikuláši a Štúrove. V okolí Banskej Bystrice nič také nie je, pričom je tu veľa ľudí, ktorí chcú wakeboardovať. Robili sme si prieskum, akú atrakciu by tu ľudia uvítali a tak sme zistili, že by chceli práve vodný vlek. Zvolili sme alternatívu vleku s dvomi pylónmi, aby to nezabralo plochu celého jazera. Má dĺžku 200 m a výšku 10 m, je na profesionálnej úrovni a môžu tu po jednom jazdiť aj začiatočníci.“

 „Je to veľká atrakcia nielen pre samotných vodných lyžiarov, ale aj pre divákov, ktorí si chodia pozerať jazdu na vodných lyžiach aj s akrobaciou na skokoch cez vodné prekážky. Tie namontujeme neskôr a bude to 15-metrová bedňa, skok a sud pre zábavu. Plnú prevádzku by sme mali spustiť 30.mája,“dodal Zelenay.

Vodný park na časti jazera bude tvoriť jeden dvojstĺpový vlek s výškou 10 metrov, na ktorom môže jazdiť naraz jeden jazdec na 200-metrovej dráhe tam a späť. Vlek je vhodný aj pre profesionálnych jazdcov, ktorí sa chcú učiť nové triky, ale aj pre začiatočníkov, ktorí ešte nikdy nestáli na doske.
Zdroj: Dnes24.sk

Výnimočným dňom pre Wakepark bude určite 27.jún kedy testovaciu jazdu a exhibíciu svojho umenia predvedie úradujúci niekoľko-násobný majster sveta vo wakeboarde, Miroslav Hríbik. Exhibícia zložená z atraktívnych a na oko pútavých prvkov bude dostupná všetkým návštevníkom plážového kúpaliska, ktorí sa 27.júna vyberú na Festival TOTO JE LETO v rámci ktorého Miroslav Hríbik spolu so svojou partnerkou okrem nevídanej show návštevníkov, ktorí na wakeboarde nikdy nestáli a chceli by sa tomuto športu priučiť, naučia základy a budú nápomocní pri inštruktáži. Kto by sa nechcel učiť od profesionálov?

Nenechajte si preto újsť túto jedinečnú príležitosť a príďte privítať leto na TOTO JE LETO. Všetky informácie na stránke www.totojeleto.sk. Vstupenky exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu