Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Inzerát za všetky drobné: Matka hľadá manžela pre svojho syna, takéto má požiadavky!

Harish Yier
Harish Yier (Zdroj: Facebook)

DILLÍ - V jedných indických novinách vyšiel tento týždeň inzerát, v ktorom matka hľadá "manžela" pre svojho syna. V Indii je pritom homosexualita stále nelegálna a uverejnený inzerát je prvý, prostredníctvom ktorého sa hľadá homosexuálny partner.

Matka Padma podala inzerát, prostredníctvom ktorého hľadá partnera pre syna Haríša Iyera - bojovníka za ľudské práva - do rubriky zoznámenie v denníku Mid-Day. Urobila tak po tom, ako tri najväčšie denníky v Indii jej inzerát odmietli zverejniť. "Hľadám ženícha - 25 až 40 rokov, dobre situovaného, ​​milovníka zvierat a vegetariána, pre svojho syna (36), ktorý pracuje pre mimovládnu organizáciu," stojí v inzeráte.

Denne v indických novinách vychádzajú tisíce inzerátov, ktoré zadávajú rodičia hľadajúci partnera či partnerku pre svojich potomkov. Ide o dávnu tradíciu, kedy sobáše dohovárajú rodiny.

Haríš novinárom povedal, že jeho matka, rovnako ako ktorákoľvek iná, si už robí starosti s tým, aby mu našla partnera a naplánovala svadbu. "Myslia si, že by som sa mal usadiť, lebo starnem," povedal Ind Haris, ktorému už na inzerát odpovedalo šesť mužov. "Rodičia majú rovnakú starosť o budúcnosť svojich detí, či už sú homosexuálne, alebo nie."

Indický Najvyšší súd v roku 2013 obnovil koloniálny zákon zakazujúci homosexualitu. Tento krok šokoval bojovníkov za ľudské práva, rovnako ako miestnu komunitu gayov, lesbičiek, bisexuálov a transsexuálov (LGBT). Aj keď za aktivity týkajúce sa vzťahov osôb rovnakého pohlavia stíhajú ľudí len zriedka, gayovia sa posťažovali, že v sociálne konzervatívnej Indii čelia vážnej diskriminácii a obťažovaniu zo strany polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu