Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Antarktíde bola zničená vyspelá civilizácia: Spisovateľ tvrdí, že má konečne dôkaz!

Podľa Hancocka skrýva Antarktída tajomstvo Zobraziť galériu (4)
Podľa Hancocka skrýva Antarktída tajomstvo (Zdroj: archív, youtube)

LONDÝN - Na Antarktíde kedysi žila vyspelá civilizácia, no zo sveta ju vymazal úder kométy. S týmto ohromným tvrdením prišiel pred časom britský spisovateľ, no teraz má vraj v rukách už aj jednoznačné dôkazy. Podľa tamojšej tlače sa môže mýliť.

Graham Hancock vo svojej knihe Odtlačky prstov bohov z roku 1995 tvrdí, že najchladnejší svetadiel v minulosti obývala vysoko vyspelá starobylá civilizácia, ktorá bola predkom ďalších známych historických civilizácií. Zničila ju však kométa, ktorá zasiahla Zem pred 13 tisíc rokmi. Hoci spomínaná civilizácia pohromu neprežila, jej poznatky z oblasti astronómie a matematiky áno, píše Mirror Online.

Na Antarktíde bola zničená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Na Antarktíde bola zničená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Akademici toto dielo zavrhli, no i tak sa stalo komerčným trhákom a predalo sa z neho viac ako tri milióny výtlačkov. "Pán Hancock nenarazil na žiadnu archeologickú záhadu, on si jednu jednoducho vymyslel," poznamenal americký geológ Paul Heinrich.

Autor populárnovedeckých a často kontroverzných titulov Graham sa ale nedal odradiť a už v septembri sa chystá vydať pokračovanie úspešnej knihy pod názvom Kúzelníci boha, ktorou chce dokázať, že sa jeho kritici mýlia. Vraj má k dispozícii vedecké a archeologické dôkazy. "Pred dvadsiatimi rokmi som napísal knihu, ktorá obsahuje všetky náznaky o mojej teórii ako napríklad odtlačky prstov, ktoré poukazujú na existenciu stratenej civilizácie. Chýbal mi však nejaký rukolapný dôkaz. Teraz ho mám," vyhlásil bývalý novinár Hancock.

Na Antarktíde bola zničená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív, youtube)

Hovorí o množstvách odborných článkov v geofyzických a geologických časopisoch, v ktorých sa píše o tom, že Zem pred 12 800 rokmi zasiahla kométa. Dlho sa o nej ale nevedelo, lebo dopadla na ľad a nezanechala po sebe kráter.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu