Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obrovská záhada v dejinách UFO konečne odhalená: Vláda 50 rokov tajila dôkazy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

EDINBURGH - Udalosť, ktorú ufológovia porovnávajú s roswellskou katastrofou z roku 1947, sa po viac ako päťdesiatich rokoch dočkala svojho rozuzlenia. V roku 1962 objavil pastier Donald McKenzie na vzdialenom škótskom svahu niečo záhadné.

Pastier Donald McKenzie si myslel, že sa stal svedkom jedného z najmysterióznejších pozorovaní v dejinách Británie. Keď však o svojom náleze povedal polícii, považovali ho za blázna, ktorý vypil príliš veľa whiskey. O tri mesiace neskôr v oblasti pátralo Kráľovské letectvo, aby na svahu našlo zvyšky veľkého tajomstva, uviedol portál Metro.

Expert na UFO prišiel s prevratným tvrdením: Fotografia mimozemšťana z roku 1947 je pravá!

Na mieste našli vyšetrovatelia kabínu, ktorá mohla uniesť človeka, port na fotoaparát a mosadznú dosku. Okolo vecí bola rozliata neznáma číra tekutina. Nenašli však žiadne známky toho, že by bol stroj poškodený nárazom, došlo by mu palivo alebo by z neho niekto vyskočil použitím padáku.

Misia amerických tajných služieb

Udalosť je porovnávaná s roswellským incidentom z roku 1947, keď v Novom Mexiku objavili trosky lietajúceho disku, údajne aj spolu s mŕtvymi telami mimozemšťanov. O pravosti videozáznamu z pitvy ich tiel však experti pochybujú. Doktor David Clarke je presvedčený, že oba nálezy môžu byť súčasťou amerického špionážneho programu CIA s krycím názvom Moby Dick. Lietajúci disk mal byť podľa neho pripojený k masívnemu balónu tak, aby mohol z výšky 60 000 stôp nad Sovietskym zväzom fotografovať jadrové zariadenia. Špionážna misia mala trvať až do roku 1956 a Donald McKenzie zrejme našiel miesto, kde loď pristála.

Najväčšiu britskú UFO záhadu porovnávali s roswellským prípadom
Zobraziť galériu (2)
Najväčšiu britskú UFO záhadu porovnávali s roswellským prípadom  (Zdroj: Youtube/Raniere Sechini)

„Pentagon utratil 68 miliónov dolárov na projekt, ktorý mal udržať v tajnosti,“ myslí si Clarke. Podľa oficiálnych správ pre médiá mal byť balón zostrelený alebo niekým zajatý. Informáciu o podivnom náleze nikdy nikto nezverejnil a v oficiálnych spisoch o nej nepadla zmienka. „Je vysoko pravdepodobné, že podobný ochranný príbeh bol použitý aj v prípade roswellskej katastrofy. Oficiálna správa tvrdila, že podobné zariadenia sú súčasťou letectva na meteorologický prieskum severnej pologule,“ uvažuje doktor Clarke z Univerzity Sheffielda Hallama sa domnieva, že CIA tajný projekt opustila po tom, ako rozbehla špionážne prieskumné lety prostredníctvom lietadla U2.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu