Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Statočná dievčina (12) vyhrala boj nad rakovinou: Potom prišla krutá rana od katolíckej školy!

Rose si užila svoje, potom prišla rana pod pás
Rose si užila svoje, potom prišla rana pod pás (Zdroj: YouTube)

MICHIGAN - Dvanásťročná Rose (12) prežila jednu z najhorších možných životných katastrof. Ešte v roku 2012 prekonala leukémiu, absolvovala fyzicky aj psychicky náročnú liečbu, ktorá človeka zvnútra ničí. Napriek úžasnému víťazstvu nad zákernou chorobou prehrala s byrokraciou. Kvôli vynechaným hodinám ju vyhodili zo školy!

Súkromná katolícka stredná škola svätého Jozefa tento týždeň Rose McGrathovej prekazila plány. Vzhľadom na "veľký počet vymeškaných hodín a slabé akademické výsledky" mladú Rose vylúčili. Matka Barbara pochopiteľne zúri: „To nie je akoby sa flákala v obchodnom centre, je vo svojej posteli, s nevoľnosťami a bolesťou. Neužíva si to, je chorá. Keby mohla, bola by v škole.“

Otec John Fleckenstein zo spolku katolíckych škôl sa snaží toto rozhodnutie vysvetliť: „Išlo o mimoriadne okolnosti a toľko kompromisov, až sme došli do bodu, kedy sme skutočne museli Rose pomôcť, a to tým, že sme sa uistili, že dostala všetku pomoc, ktorú potrebovala a nemusí sa trápiť školou.“ Svoje rozhodnutie tak škola vníma ako pomoc.

„Kompromisy, ktoré sme spravili, boli pre dieťa s tak vážnou diagnózou žalostne nedostatočné,“ dodal otec Fleckenstein. Rose však toto rozhodnutie nechápe: „Neurobila som nič zlé, no aj tak ma vyhodili,“ povedala. Barbara zdôraznila, že aj napriek tomu, že Rose chorobu porazila, zotavovanie zaberá veľa času a energie. Rodičia podali sťažnosť a dúfajú, že dcéru opäť dostanú do školy, ako uviedal pre televíznu stanicu CBS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu