Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jediná krádež mu zmenila celý život: Vítali ho nadšené davy, takéto niečo ani vo sne nečakal!

Matt Stopper po prílete do Číny
Matt Stopper po prílete do Číny (Zdroj: Twitter)

NEW YORK - Američan Matt Stoppera sa s krádežou svojho mobilného telefónu najprv nevedel zmieriť, ale potom si zaobstaral nový. Jedného dňa však medzi svojimi fotkami objavil obrázok neznámeho muža, vďaka ktorému sa dostal na titulky novín!

Mattov mobil zmizol v newyorskom bare a bol presvedčený, že ho už nikdy viac neuvidí. Kúpil si teda druhý. Nevedel však , že medzičasom sa telefón dostal až do Číny, kde skončil v rukách neznámeho muža. Keď si po čase Matt prezeral svoje fotky, čakalo ho podivné prekvapenie. Medzi nimi boli aj obrázky úplne iného muža, ktorý si robil selfie pred mandarinkovníkmi, uviedol Daily Mail.

 

Postupne sa v Mattovom telefóne začali objavovať ďalšie fotky rovnakého muža a Američana sa zmocnilo podozrenie. Vysvitlo, že záhadný Číňan používa Mattov účet na iCloud, preto môže jeho fotografie v telefóne zdieľať. Matt teda svoj iCloud účet okamžite zrušil, ale netušil, že príbeh sa ešte len začína.

Pátranie po Oranžovom bratovi

Svoj kuriózny zážitok vzápätí publikoval na webe BuzzFeed a roztočil tým doslova koleso osudu. Jeho článok zaregistrovali aj čínske médiá, ktoré ho z angličtiny preložili a prostredníctvom sociálnej siete Weibo ihneď spustili rozsiahle pátranie po mužovi s mandarinkami. O niekoľko hodín bola totožnosť záhadného vlastníka, ktorého ľudia začali prezývať „Oranžový brat“, známa.

Matt si s tajomným neznámym začal vymieňať nielen fotky, ale aj textové správy. Spriatelili sa a o niekoľko dní ho Číňan pozval na návštevu, aby si mobil prišiel vyzdvihnúť. No vtedy už Američana poznala celá Čína, v ktorej sa stal vďaka stratenému telefónu  a celonárodnému pátraniu celebritou. Na jeho prílet čakali desiatky novinárov a fanúšikov. Ako sa Matt dozvedel, mobilný telefón kúpil cudzinec na blšom trhu.

 

 

Mattova popularita však neskončila ani po prílete. Na jeho počesť čínski fanúšikovia zasadili mandarinkovník, pomenovali po ňom nápoje, dokonca aj potraviny! V Číne strávil niekoľko dní, počas ktorých rozdával autogramy. Získal osobnú audienciu v sídle spoločnosti Weibo a jeho nový čínsky kamarát pomenoval svoju reštauráciu „U Oranžového brata“.

 

 

...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu