Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príbeh štvoročného dievčatka pohol svetom: Vďaka jedinej FOTOgrafii, ktorá hovorí za všetko!

Dievčatko pohlo svetom jedinou fotografiou.
Dievčatko pohlo svetom jedinou fotografiou. (Zdroj: Osman Sagirli, Twitter)

GAZA – Hrôzy vojny si uvedomujú len tí, ktorí ich zažili. Ani tá najväčšia empatia nedokáže človeku priblížiť pocit, keď sa niekoľko dlhých mesiacov neustále bojí o holý život. Fotka iba štvorročného dievčatka menom Adi Hudea, ktorú minulý rok v decembri urobil turecký fotograf Osman Sagirli, však v týchto dňoch hýbe svetom. Veľmi bolestivo približuje krutú realitu v Sýrii!

Fotografka Nadia Abu Shaban minulý utorok na Twitter nahrala fotografiu sýrskeho dievčatka, ktoré si myslelo, že fotoaparát je zbraň, a tak sa priamo do objektívu vzdalo. Zdvihlo rúčky a s výrazom smútku v hlbokých očiach ukázalo, že si veľmi dobre uvedomuje svoju situáciu. Kým iné deti žijú v bezpečí a pohodlí svojich domovov, ona žiaden nemá.

Spolu s matkou a súrodencami žije od roku 2012 v utečeneckom tábore Atmeh na sýrskych hraniciach s Tureckom. Jej otec zomrel v provincii Hama v masakri, ktorí neprežilo ďalších 200 ľudí. Veľa ľudí si myslelo, že ide o podvrh alebo že je situácia nainscenovaná. Rozhlasovej a televíznej stanici BBC, ako aj denníku New York Post sa podarilo vypátrať pravdu, ktorú potvrdil aj autor fotografie.

 

 

Sagirli zároveň dodal, že Abu hneď, ako si uvedomila svoj omyl, so smiechom a rukami zakrývajúc si tvár utiekla od fotoaparátu. Až vtedy si fotograf uvedomil, čo si dievčatko skutočne myslelo, že pred sebou vidí. Aj na sociálnych sieťach sa okamžite po spochybnení objavili dôkazy o tom, že fotografiu publikovali v tureckých novinách, v ktorých Sagirli pracoval 25 rokov, a to ešte v januári tohto roka.

Tragické na celej veci je, že malá Sýrčanka videla vo svojom krátkom živote omnoho viac zbraní ako fotoaparátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu