Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zoznámte sa: Ony robia Deň narcisov (alebo S láskou robené, v nádeji rozdávané...)

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Liga proti rakovine)

Vedeli ste, že sa počas Dňa narcisov v uliciach rozdá viac ako MILIÓN malých narcisov? Aj keď Deň narcisov trvá len jediný deň, prípravy prebiehajú viac ako pol roka.

Kruh, n.o. vyrába narcisy
Zobraziť galériu (7)
Kruh, n.o. vyrába narcisy  (Zdroj: Liga proti rakovine)

Deň narcisov je najväčšia verejná zbierka v uliciach na Slovensku. Aj keď trvá len jediný deň, tím Ligy proti rakovine začína na zbierke pracovať už v júli. Ak by sme sa na to pozreli veľmi zjednodušene, vyzerá to asi takto:  príprava Dňa narcisov,  realizácia Dňa narcisov, prerozdelenie financií do projektov, realizácia projektov pre pacientov a ďalší rok opäť príprava Dňa narcisov...

Letáky pripravené na export
Zobraziť galériu (7)
Letáky pripravené na export  (Zdroj: Liga proti rakovine)

A takto stále dokola. Jednoduché však? Bolo by, keby všetky tieto body nešli súbežne. Takže v skutočnosti to vyzerá asi takto: na príprave Dňa narcisov sa podieľa každá z nás(v Lige sme totiž samé dievčatá), Janka však v tom čase organizuje aj relaxačné pobyty a Miška v tom čase koordinuje kurzy a aktivity v Centre pomoci, Lucka a Gabika obvolávajú a koordinujú našich spoluorganizátorov po Slovensku (je ich vyše 700), ale Lucka v tom čase uteká na služobnú cestu, lebo Liga funguje aj na európskej úrovni. Mirka a Radka majú na starosti mediálne partnerstvá a medializáciu nielen narcisovej kampane, ale aj všetkých aktivít a projektov, ktoré sa nezastavia ani pred Dňom narcisov. Radka popri tom ešte píše dizertačnú prácu a strihá videá z projektov. Vierka sa na Kramároch stará o rodičov, ktorých deti sú hospitalizované na onkológii. Simonka je pravá ruka všetkých, a preto s ňou chce byť každá za dobré (našťastie je to ľahké). Ona je vlastne aj našou dlhoročnou modelkou pri fotení identifikátorov dobrovoľníkaJ. 

Identifikátory
Zobraziť galériu (7)
Identifikátory  (Zdroj: Liga proti rakovine)

Gabika č.2 a Ľubica sú naše predĺžené ruky v centrách pomoci v Košiciach a Martine. Lenka a Evka sa starajú o ekonomické záležitosti, komunikáciu s organizačnými zložkami, ale zatiaľ čo Lenka robí napríklad výplaty psychológom (ktorí sú pre onkol. pacientov dostupní nepretržite na celom Slovensku), Evka už balí narcisy a posiela krabice našim spoluorganizátorom, ktorých oslovovali Lucka a Gabika na začiatku. (Evka je aj naša módna kritička, preto sa jej v zlé dni radšej vyhýbame...).

Zásielky s materiálmi na Deň narcisov, čakajú na zaslanie spoluorganizátorom na celom Slovensku
Zobraziť galériu (7)
Zásielky s materiálmi na Deň narcisov, čakajú na zaslanie spoluorganizátorom na celom Slovensku  (Zdroj: Liga proti rakovine)

Druhá Evka koordinuje všetky tieto aktivity všetkých, ale popri tom sa stretáva s partnermi a snaží sa znížiť nevyhnutné náklady na minimum. S najbohatšími životnými skúsenosťami stojí pri nás doktorka Siracká, prezidentka a zakladateľka našej (VAŠEJ) Ligy proti rakovine.

Každá z nás funguje na 100% a počas Dňa narcisov aj na 125%... Pozoruhodne sa nám všetkým znížia náklady na stravu (okrem kávy, ak sa to ráta za stravu) a strojnásobia faktúry za telefón. Naši manželia a priatelia občas zabudnú, ako vyzeráme, alebo nás len nespoznávajú s kruhmi pod očami. Trochu hyperbolizujem. Faktom však je, že pracujeme tak, aby sme dokázali neprerušiť chod našich projektov pre pacientov a ich rodiny a zabezpečiť, že tieto projekty budú možné aj v ďalšom roku.

Z kreatívneho kurzu
Zobraziť galériu (7)
Z kreatívneho kurzu  (Zdroj: Liga proti rakovine)

V mene celého tímu Ligy proti rakovine a všetkých, ktorí naše projekty využívajú či budú môcť využívať  Vám ďakujeme, že ste si 27. marca pripli „kvietok nádeje“.

Zbierku je možné podporiť v termíne od 9. do 31. marca 2015 týmito spôsobmi:

  • dobrovoľným fin. príspevkom na účet zbierky: 2629740400/1100,
  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 9. do 31.3.2015.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú

              

Ďalšie informácie:

http://www.dennarcisov.sk   http://www.lpr.sk   http://www.facebook.com/ligaprotirakovine

Využite instragram: #dennarcisov  

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu