Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kuriózny prípad hriešnej zlodejky Evy (37) zo Slovenska: Z predavačky na pol roka princezná!

Eva sa prerátala. Zobraziť galériu (3)
Eva sa prerátala. (Zdroj: FB)

LONDÝN – Nie vždy sa Slováci v zahraničí vyznamenajú, aj keď Eve (37) treba uznať, že jej zločin mal šmrnc. Táto matka dvoch detí pracovala ako asistentka predaja v jednom obchode s oblečením, no plat jej zrejme nestačil. Dráždil ju pohľad na drahé a krásne topánky, pretože sa rozhodla pre zúfalý čin.

Od januára do júna minulého roka Eva zrazu začala predávať prvotriednu obuv cez eBay, zarobila si tak 7363 libier, teda viac ako 10-tisíc eur. Ako ich ale pašovala z obchodu? Neuveríte, večer si prosto obula „nové“ topánky a vyšla s nimi normálne z obchodu, akoby jej patrili odjakživa. Išlo však o prvoplánové konanie, keďže po topánkach ostávali prázdne škatule.

Kuriózny prípad hriešnej zlodejky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

„Priznala, čo urobila, že vzala topánky zo škatúľ v sklade a potom ich počas niekoľkých týždňov nosila domov, kde ich predávala cez eBay,“ povedal na súde prokurátor Peter Zinner. Práve vďaka pohybom na účte, podozreniu kolegýň a kontu na eBay nakoniec Slovenku vypátrali a odsúdili ju na 12 mesiacov verejnoprospešných prác a tri mesiace domáceho väzenia vzľadom na to, že išlo o jej prvé pochybenie.

Kuriózny prípad hriešnej zlodejky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Advokát Robert Conway za Evu povedal len toľko, že "sa naozaj hanbí a že svoj čin ľutuje". Kolegovia vedeli, že 19 párov topánok, ktoré zmizli a o ktorých sa dozvedeli najprv, budú zrejme len špička ľadovca. Eva totiž brala topánky aj z miestnosti s akciovým tovarom, kde ich už chýbalo omnoho viac. Po odhalení sa Eva ešte snažila vyhnúť súdu a súhlasila s okamžitým ukončením pracovného pomeru. No bezvýsledne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu