Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO tranzu slovenských katolíčok baví svet: Pocítili vibrácie a prišiel duch svätý!

Slovenky preciťujú vieru naozaj intenzívne
Slovenky preciťujú vieru naozaj intenzívne (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Slováci patria medzi najsilnejšie veriace národy, i keď väčšina náboženstvo nepraktizuje. Na rozdiel od žienok z videa, ktorých viera zaviedla až do Albánska. Tam je vraj totiž pochovaný svätý Gorazd, no a ony ako správne katolíčky sa mu chcú pokloniť.

Skupinka slovenských katolíčok sa vybrala na púť na Balkánsky polostrov. Ležia tu vraj totiž ostatky niekdajšieho slovenského biskupa a svätca Gorazda, ktorého kedysi učil Cyril a Metod. Slovenky k nemu prechovávajú úctu, čo dokazujú aj zábery, ktoré nakrútili počas cesty v aute.

"Prosíme našu nebeskú pannu Máriu, aby sme naozaj odhalili naše slovenské korene, korene našich drahých otcov," vysvetľuje pani vpredu. Po jej slovách ženy pocítia silné vibračné chvenie, upadnú do tranzu a začnú vydávať čudné zvuky. Zaznie meno Ján Pavol II. a akési citoslovia, ktoré nedávajú zmysel. A nakoniec aj modlitba, keď sú už Slovenky na mieste a hľadajú Gorazdov hrob.

Video s anglickými titulkami, ktoré pochádza z dokumentu Zuzany Piussi, už rozosmialo mnohých. "Už chápem, prečo nie je záznam zo spiatočnej cesty. Šofér im zdrhol." Asi by ma porazilo byť tam za volantom. Stočil by som tam niekam do rokliny. Aké reperky" - to je len zopár komentárov, ktoré si užívatelia neodpustili po tom, ako si ho pozreli. Hoci sa vám takéto prežívanie viery môže zdať zvláštne, je to vždy lepšie, akokeby mali kvôli nej stínať hlavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu