Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO V Hamburgu opilci čúrali po meste: Slušní ľudia sa vzbúrili a poriadne s nimi vypiekli!

Miestni sa vynašli, ako bojovať s nepríjemným problémom
Miestni sa vynašli, ako bojovať s nepríjemným problémom (Zdroj: Foto: youtube)

HAMBURG - Rázny krok proti vandalom a neprispôsobivým občanom podnikli obyvatelia nemeckého Hamburgu. Dennodenne ich trápili ľudia, ktorí močili, kde im prišlo. Slušných obyvateľov podporila radnica a múry mestských budov, či verejných miest potreli špeciálnou látkou, ktorá moč vráti späť.

Jednou z neslávne známych štvrtí v prístavnom meste Hamburg je St. Pauli. Ulice sú špinavé, plné barov, či klubov, hmýria sa podguráženými, opitými ľuďmi často aj pod vplyvom iných návykových látok.  

Slušní obyvatelia tejto štvrte už mali po krk opilcov a vandalov, preto sa rozhodli rázne zakročiť. "Každý deň chodili opilci po našej ulici a uľavili si, kde sa im práve zachcelo," povedal jeden z miestnych obyvateľov pre denník The Guardian. SItuácia už bola nezvládnuteľná, podľa miestnych opilci močili aj v skupinkách, slušní ľudia sa tak museli stále pozerať na omočené dvere, budovy a ostatné múry verejných priestranstiev.

Obyvatelia vytvorili komunitu a dostali skvelý nápad, ako udržať svoje ulice čisté. Zákazy a pokuty nezaberali, za podpory radnice sa rozhodli, že múry natrú odpudzujúcim náterom. Ten spôsobí, že moč sa odrazí späť. 

Ide o špeciálny vodovzdorný náter, ktorý sa používa aj pri stavbe lodí. Nejde však o lacnú záležitosť. Natrieť šesť metrov štvorcových takouto látkou stojí približne 500 eur. Nápad a novú aktivitu privítali najmä miestni obyvatelia, turisti a návštevníci Hamburgu veľkú radosť neprejavili, uviedol denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu