Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nález, z ktorého majú archeológovia zimomriavky: V Rumunsku objavili obrích ľudí!

Lebka bojovníka z rasy ľudských obrov?
Lebka bojovníka z rasy ľudských obrov? (Zdroj: YouTube)

BUKUREŠŤ - Podľa dávnych legiend chodila kedysi po Zemi rasa obrovských ľudí, ktorí stavali gigantické stavby ako pyramídy a veľké božské chrámy. O ich existencii hovorí aj príbeh o Dávidovi a Goliášovi či nespočetné rozprávky. Záhadou je, prečo títo ľudia vymreli. Nezvyčajne veľké pozostatky, ktoré údajne vedci objavili v Rumunsku, by mohli pomôcť túto otázku zodpovedať.

Kostry obrov z rumunskej Argedavy v ruinách dáckej bašty vodca Burebistu sú známe už viac ako polstoročie a na podobné ostatky ľudia narážajú po celom svete, tvrdia konšpirátori a milovníci legiend. Medzi ľuďmi, ktorí sa zúčastnili vykopávok v Rumunsku, bol podľa Beforeitsnews.com aj Ionita Florea, dnes už osemdesiatročný starý pán. V roku 1940 vykopal obrovskú lebku, ktorú ukázal archeológom a tí potom pokračovali vo vykopávkach bez robotníkov. Nálezy vtedy podľa Florea naložili na nákladné autá a s utajením odviezli nevedno kam.

Pohrebisko malo ukrývať asi 80 kostier a väčšina z nich bola kompletná. Okrem nich našli aj veľké zachovalé keramické hrnce naplnené zrnom. „Od toho dňa nikto nevie, kde kostry sú,“ spomína Florea, s ktorým robil rozhovor rumunský týždenník Libertatea. V posledných rokoch však dedinčania v Scaieni odhalili aj cintorín titanov pri výsadbe jablčného sadu. Okrem nadrozmerných lebiek objavili neporušené kostry, šperky, úlomky nádob zvláštne 3-metrové sochy. Aj na toto miesto prišla skupina archeológov, nálezy odviezla a objav upadol do zabudnutia, traduje sa medzi miestnymi.

Zaujímavé je, že Rumuni poznajú veľa legiend, v ktorých vystupujú obrí ľudia. Kedysi vraj obývali lesy okolo Scaieni. Podľa miestnych sa pod horami nachádzajú obrovské klenby, ktoré môžu ukrývať podzemné chodby s pokladmi. Keď sa však novinári v roku 2009 mali pustiť do riešenia záhady, dopátrali sa podľa obyvateľov iba po odôvodnenie, že vyšetrovanie nálezu je prísne tajné. Informácie zverejnil portál Beforeitsnews.com.

Video z dáckej Agredavy so stopami po archeologickom výskume

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu