Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Autista (20) užíval liek na upokojenie: Dostavil sa šokujúci vedľajší účinok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MONTGOMERY - Mladíkovi z amerického štátu Alabama sa pred časom prihodilo niečo, za čo mnohé ženy za normálnych okolností platia obrovské peniaze. Narástli mu megaprsia. Bohužiaľ išlo o vedľajší efekt užívania liekov na psychickú poruchu.

Austin Pledger trpí autizmom a v súvislosti s tým je veľmi prchký a popudlivý. Lekár mu ešte ako osemročnému predpísal na upokojenie risperdal, napísal denník The Philadelphia Daily News. Ako vedľajší účinok užívania tohto lieku je uvádzaná gynekomastia, čiže zväčšenie mužských prsných žliaz. V čase, keď ho bral Američan, bolo riziko uvádzané ako veľmi nízke. Neskôr ho výrobca zmenil na pomerne vysoké. Doplatil na to práve dvadsaťročný Američan, ktorému narástli prsia až do veľkosti 46DD.

Mladík veľkými prsiami samozrejme vôbec nebol nadšený a výrobcu risperdalu, firmu Janssen Pharmaceuticals zažaloval. Jej zástupcovia boli z jeho reakcie "sklamaní", pretože tvrdili, že užívatelia lieku boli o jeho vedľajších účinkoch vopred dobre informovaní. I tak im ale súd nariadil Austinovi vyplatiť odškodné vo výške 2,5 milión dolárov (2,2 miliónov eur). Časť z nich určite použije na mastektómiu, aby sa zbavil nepríjemnej záťaže, ktorá mu spôsobila traumu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu