Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete, na čom všetkom ľudia zarábajú!

Anger Room v Dallase Zobraziť galériu (5)
Anger Room v Dallase (Zdroj: internet)

NEW YORK - V Amerike si môže založiť biznis prakticky hocikto a predávať môže hocičo. Podnikateľský duch tejto krajiny dal svetu telefón, žiarovku, lietadlo aj osobný počítač. Prispel ale tiež k vzniku jedných z najkurióznejších firiem na svete. Spravodajský server Yahoo Finance predstavil niektoré z nich.

ALIBI NETWORK (sieť alibi), Chicago

Táto spoločnosť prevádzkuje internetovú stránku, ktorá slúži ako agentúra s kompletnými službami pre zabezpečenie alibi a ospravedlnení v neprítomnosti, rovnako ako pomoc pri celej škále citlivých záležitostí. Alibi Network poskytuje virtuálnu hotelovú službu s recepčnou na telefóne 24 hodín denne. Okrem toho zabezpečuje potvrdenie imaginárnych leteckých spojení, hotelových prenájmov aj zapožičanie áut i na mieru šité alibi pre osoby zapojené do vzťahov, ktoré je potrebné udržať v tajnosti. Cena za poskytnutie alibi sa pohybuje od 750 do 1500 dolárov. Podľa šéfa marketingu firmy Michaela Demarka zhruba polovica podnikania slúži na zamaskovanie nevery a zvyšok ľuďom, ktorí sa chcú uliať z práce.

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Aj DO NOW I DO NOT (áno, alebo radšej nie), New York

Firmu I Do Now I Do not založil Josh Opperman po tom, čo sa jedného dňa vrátil domov a zistil, že zmizla jeho snúbenica aj všetky jej veci - a na konferenčnom stolíku zostal len diamantový zásnubný prsteň, ktorý jej dal. Opperman sa prsteň v hodnote 10 000 dolárov pokúsil vrátiť, ale zistil, že by za neho dostal len 3500 dolárov. A v tú chvíľu mu napadlo založiť internetovú stránku, ktorá predáva použité zásnubné prstene. Predajca na server umiestni fotografiu prsteňa a jeho cenu. Akonáhle sa nájde kupec, podrží Opperman jeho peniaze, kým prsteň nepreverí akreditovaný gemologický ústav. Z každej transakcie si ponecháva 15 percent predajnej ceny. A deväť rokov po tom, čo ho opustila snúbenica, je on tým, kto sa smeje naposledy - jeho server vraj ročne generuje zisk až tri milióny dolárov.

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

NEUTICLES (semenníky pre kastrované psy), Oak Grove

Firma Neuticles predáva implantáty do semenníkov psov, ktorí podstúpili kastráciu. Vyzerá to ako vtip, ale nie je. Spoločnosť tvrdí, že za posledných 17 rokov predala pol milióna párov tohto špecifického druhu implantátov. Ich cena sa pohybuje podľa veľkosti od 169 do 399 dolárov plus náklady na operáciu. Jednou zo zákazníčok vraj bola aj herečka Kim Kardashian, ktorá ich nechala implantovať svojmu psovi, aby nemal mindrák z chýbajúceho orgánu.

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

UNCLAIMED Baggage CENTER (stredisko nevyzdvihnutých batožín), Scottboro

Keď sa pri preprave stratí nejaká batožina, letecká spoločnosť zvyčajne pátra po jeho vlastníkovi tri mesiace. A potom ich predá v aukcii najvyššej ponuke. Stredisko nevyzdvihnutých batožín je rozľahlé stredisko v Alabame a má obrovské sklady, do ktorých denne pribudne 7000 kusov nevyzdvihnutej bagáže. Obchod je veľkou turistickou atrakciou, kam ročne zavíta okolo milióna návštevníkov. A už predal celé množstvo nie úplne bežných vecí - od truhiel, cez živé hady, surový smaragd s hmotnosťou 41 karátov či raketový navádzací systém pre stíhačky, ktorý sa okamžite vrátil do lona amerických ozbrojených síl.

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

ANGER ROOM (miestnosť na hnevanie), Dallas

Určite už ste niekedy boli tak nahnevaní, že sa vám chcelo niečo rozbiť. Potom by sa vám hodila tzv. hnevacia miestnosť dallaskej firmy Anger Room. Tu si môžete kúpiť päť až 25 minút času, počas ktorého môžete úplne zdemolovať miestnosť, ktorá sa podobá buď vašej kancelárii, kuchyni alebo obývačke. Klient dostane tupý predmet podľa vlastného výberu a môže roztrieskať, čo sa mu zapáči. Ceny siahajú od 25 do 75 dolárov a filozofiou firmy je umožniť ľuďom vybiť si zlosť na bezpečnom mieste - a bez následkov v okolitom svete.

Najkurióznejšie druhy podnikania: Odpadnete,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu