Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Moslimský duchovný rozzúril svojich: Manželku s nezakrytou tvárou priviedol do televízie!

Saudskoarabský duchovný Ahmad Ghámdí šokoval celú svoju krajinu. Zobraziť galériu (2)
Saudskoarabský duchovný Ahmad Ghámdí šokoval celú svoju krajinu. (Zdroj: Twitter)

DUBAJ – Nielen najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi je v súčasnosti pokrokovým mužom. Saudskoarabský duchovný Ahmad Ghámdí šokoval celú svoju krajinu, keď pred televízne kamery priviedol svoju manželku s nezahalenou tvárou a nalíčenú. Ghámdí totiž hlása, že ženy podľa islamských zákonov nemajú prikázané nosiť nikáb.

Ghámdí vysvetľuje, že povinnosť nosiť nikáb a mať tak zahalenú celú tvár okrem očí, mali iba manželky proroka Mohameda, no ostatní veriaci si to vysvetlili ako príkaz pre všetky moslimské ženy. Pokrokový duchovný si už v minulosti niekoľko krát pohneval obyvateľov Saudskej Arábie.

Saudskoarabský veľký mufti šajch Abdal Azíz Šajch tento nápad okamžite zavrhol. Na sociálnych sieťach sa Ghámdího skutok preberá zo všetkých strán. Kým niektorí jeho názory podporujú, iní používajú ostré slová: „Si teraz spokojný, ta pasák? Fotografie tvojej ženy majú teraz všetci v telefónoch.“

Samotná Ghámdího manželka celú vec berie veľmi vážne, už sa im aj vyhrážali smržou. Ghámdí totiž už v minulosti tvrdil, že ženy by mali mať šancu chodiť von aj bez mužského sprievodu a že by mali mať možnosť zdržiavať sa aj v zmiešanej spoločnosti, teda žien i mužov zároveň. Ghámdího žena sa ale bojí o deti, ktoré v škole zvyknú šikanovať.

Saudskoarabský duchovný Ahmad Ghámdí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Rovnaké názory ako spoločnosťou odsudzovaní a prenasledovaní Ghámdí má aj jedna káhirská mešita Al-Azhar, ktorá patrí k najvplyvnejším podporovateľom sunnitskej vetvy islamu. Ghámdího je však ľahšie zdiskreditovať, na internete napríklad koluje fotografia, ako sedí medzi svojou manželkou a ďalšou ženou – blondínkou s odhalenými ramenami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu