Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po sviatkoch opäť v práci! Ako sa správne naladiť?

Zuno
Zuno (Zdroj: Zuno)

Bojíte sa, že sa po dlhých sviatkoch nebudete správne vedieť naštartovať? Poradíme vám, ako vykročiť do nového pracovného roka správnou nohou a byť v práci čo najefektívnejší.

1. Dôležité veci neodkladajte „na potom“, pretože vaša výkonnostná krivka s postupujúcim časom klesá. Aj keď je občas ťažšie skočiť do reality hneď z rána, poobede sa vám nebude chcieť už vôbec. Skúste si vybaviť väčšinu povinností doobeda a poobede podľa možností zvoľnite.

2. Dajte si psychohygienickú pauzu aj vtedy, ak máte roboty vyše hlavy. Aj 5 minútový rozhovor s kolegom vám pomôže prečistiť si hlavu a práca vám pôjde od ruky.

3. Meňte polohy, v ktorých počas dňa trávite čas. Ak je vaše zamestnanie sedavé, telefonáty si napríklad vybavte po stojačky. Ak celý deň stojíte, pauzu na desiatu si vychutnajte v sede za stolom. Telo tak nebude neustále v jednej polohe, častejšie sa povystierate a prekrvíte.

4. Ujasnite si, čo je vašou prácou a nerobte veci za druhých, keď nemusíte. Často nás povinnosti iných zabávajú a potom nestíhame tie vlastné, preto s čímkoľvek, čo nie je vašou povinnosťou, pomôžte kolegovi až keď budete mať svoje veci hotové.

5. Nečakajte na dovolenku do leta, pretože predstava polroka, ktorý vás delí od najbližšieho oddychu, vás bude zbytočne deprimovať. Ak si ju odopierate z dôvodu nedostatku financií, v online banke Zuno si aj pôžičku na dovolenku vybavíte rýchlo a jednoducho a dokonca s garantovaným úrokom 8, 9 % nad 4000 eur. Oddych si tak môžete dopriať oveľa skôr. Vidina blízkeho relaxu vás správne naštartuje a pracovné tempo zvládnete ľahšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu