Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dcéru (25) pripútala k stoličke prerobenej na WC: Keď ju našli, rozkladalo sa jej telo zaživa!

Aneta Pokorska bude mať doživotné následky Zobraziť galériu (5)
Aneta Pokorska bude mať doživotné následky (Zdroj: YouTube)

BOCHNIA - Keď polícia v drevenej stodole objavila 25-ročnú Poľku Anetu Pokorsku, bol to otrasný zážitok. Rok totiž hladovala a mrzla pripútaná na domáce wc, na ktorom sa jej svalstvo bez pohybu začalo rozkladať. Zúbožená žena napriek neľudskému zaobchádzaniu prežila a jej matka nebude trestne stíhaná.

Mentálne postihnutá žena zamkla svoju dcéru v stodole a držala ju tam dovtedy, kým ju nenašiel jeden z členov rodiny. Telesne postihnutý muž s hrôzou zistil, že Anete odhnila časť stehna a zadku. Navyše, bola podvyživená, dehydrovaná, mala omrzliny a blchy. Matka Anety (53) údajne pred rokom povedala rodinnému príslušníkovi, že dcéra sa dostala do sociálnej starostlivosti. Keď mu však nevedela povedať, kde sa Aneta nachádza, začal mať obavy.

Aneta bola pripútaná k malej toalete a nemohla chodiť. Celý rok prežila v miestnosti, v ktorej nebolo kúrenie a neustále čelila podchladeniu. Matka polícii svoj čin zdôvodnila s tým, že dcéru zamkla po rozhovore s rodinou, ktorá ju žiadala zveriť do sociálnej starostlivosti.

Matka spávala v stodole spolu s dcérou
Zobraziť galériu (5)
Matka spávala v stodole spolu s dcérou  (Zdroj: YouTube)

Aby mala matka dcéru pod kontrolou a uistila sa, že nebude robiť hluk, do komory sa presťahovala spolu s ňou a do rohu miestnosti si presťahovala posteľ. „Dcéra bola pripútaná na domáce WC. Bola to akási stolička s otvorom, pod ktorou bolo vedro. Matka využívala ako toaletu iný roh miestnosti,“ povedal policajný hovorca k prípadu. Keď ju policajti našli, podľa ich svedectva vyzerala, ako keby strávila rok v tábore smrti.

Príbeh ako z hororu sa odohrával na samote v Poľsku
Zobraziť galériu (5)
Príbeh ako z hororu sa odohrával na samote v Poľsku  (Zdroj: TVN24)

„Keď sme ju našli, bola oblečená v handrách, hladná, omrznutá, chýbala jej polovica zadku a časť odhnitého stehna,“ opísal policajný hovorca. V stodole okrem kúrenia chýbala aj voda. Anetu po oslobodení z domáceho väzenia previezli do nemocnice, kde musí podstúpiť rozsiahlu rehabilitáciu.

Dcéru (25) pripútala k
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TVN24)

Aneta nemôže chodiť kvôli poškodeniu svalov na nohách a nemôže hovoriť, pretože je mentálne postihnutá. Podľa ďalších informácií polície matku nebudú trestne stíhať, pretože je duševne nespôsobilá. Prokurátori teraz hľadajú odpoveď na to, prečo boli obe ženy, odkázané na sociálnu pomoc, tak dlho bez dohľadu.

Dcéru (25) pripútala k
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TVN24)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu