Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Svet sa rúti do záhuby: Apokalypsa príde o sedem rokov, toto sú dôkazy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

BRATISLAVA - Posledné desaťročia sú správy plné nešťastných udalostí - záplavy, zemetrasenia, epidémie. Viaceré skupiny obyvateľov Zeme veria, že sú to znamenia blížiacej sa apokalypsy, ktorá zničí celú planétu. Podobné predpovede sa údajne niekoľkokrát v histórii sveta potvrdili a tá najhoršia rana by podľa nich mala prísť do siedmich rokov!

Potopa sveta v roku 2348 pred naším letopočtom, o ktorej sa hovorí v knihe genezis, bola prvou takouto katastrofou. Tri rany egyptské sú ďalšou krvavou stopou v dejinách. Blížiaci sa koniec sveta je spojený s druhým príchodom Ježiša na zem. Aspoň to tvrdí Svetová biblická spoločnosť a jej predstaviteľ Kenton Beshore, ktorý má 5 doktorátov z teológie.

Beshore svoje tvrdenia zakladá na liste Solúnčanov, kde sa píše o zostúpení Pána a o tom, aby bola ľudská rasa pripravená na tento návrat. Chce teda svet varovať, používa k tomu rozsiahle texty aj z listu Korinťanov. Podľa týchto dôkazov z Biblie mŕtvi kresťania povstanú a všetkých na Zemi Ježiš povedie k viere. Nie všetci veriaci však jeho proroctvu dôverujú.

Reverend Jonathan Blake, londýnsky biskup, naopak tvrdí, že ide iba o „hollywoodske šírenie poplašných správ“. Zdôraznil, že v časoch, kedy náboženstvo zažíva krízu, ide o snahu získať nových členov: „Sú to len nápadité, fantastické a iluzórne príbehy ľudí, ktorí sa snažia vyjadriť koncept súdu, ich pôvodný cieľ bol možno snahou o ocenenie ich vystúpenia zo strany publika. Biblia je napísaná v apokalyptickom jazyku a ľudia lipnú na tom, aby získali moc nad ostatnými zvlášť v čase, keď sa náboženstvu nedarí.“

Aj na teologickej úrovni si tieto predpovede našli mnoho odporcov. Beshore však tvrdohlavo učí svojich nasledovníkov, že aj Lot bol varovaný pred zničením Sodomy a Gomory, Ježiš rovnako predpovedal zničenie Jeruzalema a Noe mal čas postaviť archu pred veľkou potopou. Či má Beshore pravdu sa ľudstvo dozvie najneskôr v roku 2021.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu