Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slávny fyzik predpovedá zánik ľudskej rasy: Skončíme rovnako ako obyvatelia Marsu!

Zničila život na Marse iná civilizácia? Zobraziť galériu (3)
Zničila život na Marse iná civilizácia? (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Rešpektovaný fyzik John Brandenberg je presvedčený, že na Marse kedysi existoval inteligentný život. Potom sa však stalo niečo, čo z červenej planéty urobilo nehostinnú púšť bez života. Rovnaké nebezpečenstvo podľa neho reálne hrozí aj planéte Zem!

Branderberg vo svojich alarmujúcich vyhláseniach predpovedá zánik našej civilizácie. Ten odvodzuje z udalostí, ktoré podľa neho zdevastovali aj život na Marse. Množstvo jadrových izotopov v atmosfére planéty Mars sa totiž podobá vodíkovým bombám na našej materskej planéte. Vo svojej knihe Smrť na Marse prezentuje hypotézu o humanoidnej rase, ktorá kedysi obývala Mars, ale zanikla, uviedol britský denník Metro.

„Marťanská civilizácia zrejme zahynula v dôsledku celoplanetárnej katastrofy neznámeho pôvodu,“ píše vo svojej knihe a odvoláva sa na krátery, ktoré pokrývajú povrch Marsu. „Bol to jadrový útok?“ pokladá si rečnícku otázku, ktorá sa stala hýbateľom jeho teórie.

Záhadné krátery na Marse možno súvisia s jadrovým výbuchom
Zobraziť galériu (3)
Záhadné krátery na Marse možno súvisia s jadrovým výbuchom  (Zdroj: YouTube)

Fermiho paradox

Mnoho iných fyzikov verí, že v minulosti narušila magnetické pole Marsu zrážka s asteroidom, ktorá ničivo zasiahla aj jeho atmosféru. Branderberg si však myslí, že život na planéte mohla ukončiť iná civilizácia, možno dokonca nebezpečná umelá inteligencia a my by sme mohli byť jej ďalším terčom!

Fyzik zároveň naznačuje, že dôvodom, prečo sme nikdy nepočuli žiadne signály od iných civilizácií, môže byť to, že boli zničené. Tento jav je známy ako Fermiho paradox. Varuje, že Zem môže byť na pokraji bytia a život na nej môžu ukončiť rovnaké sily.

Likvidácia konkurencie

Astronóm Edward Harrison sa domnieva, že jedným z hlavných faktorov zániku mladých civilizácií je ich zničenie staršími dravými inteligentnými civilizáciami, akonáhle ich zachytili prostredníctvom vysielania a pokusov o spojenie. Motívom pre genocídu mohla byť snaha o likvidáciu konkurencie: „Je možné, že naši intergalaktickí susedia sú nepriateľskí voči mladej a hlučnej civilizácii ako sme my; voči cudzincom z mäsa a krvi sú nenávistní.“

Objavenie mŕtvej civilizácie na Marse, ktorej koniec bol zrejme katastrofálny, upozorňuje, že vesmír môže byť nebezpečným miestom a mal by vyvolať preventívnu reakciu ľudskej rasy, aby nezahynula rovnakým spôsobom.

Čo bolo príčinou genocídy obyvateľov Marsu?
Zobraziť galériu (3)
Čo bolo príčinou genocídy obyvateľov Marsu?  (Zdroj: YouTube)

Jadrové útoky spomínajú aj posvätné texty

Ufológ Nigel Watson, autor knihy UFO Investigations Manual hovorí, že: „John Brandenberg nie je prvou osobou, ktorá naznačuje, že Mars bol vyvraždený jadrovým výbuchom. Niektorí spisovatelia presadzujú myšlienku, že starovekí astronauti navštívili a žili na Zemi tisíce rokov pred nami. Svedčia o tom posvätné texty ako Biblia, ktorá líči o jadrových výbuchoch.“

V knihe Genesis sa píše o síre, ktorá z neba padala na Sodomu a Gomoru. Aj legendárna civilizácia Atlantídy mohla byť zničená jadrovým výbuchom. Pre túto hypotézu svedčia nálezy fragmentov taveného skla v líbyjskej púšti a môžu byť dôkazom jadrovej vojny pred 28 miliónmi rokov.

Hoci môže vyznievať Branderbergova hypotéza ako špekulácia, je pripomienkou planetárnych hrozieb, ktoré by sme nemali podceniť. Inteligentný život vo vesmíre môže totiž kedykoľvek zaniknúť následkom vonkajšej katastrofy alebo sebazničenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu