Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Po Zemanovi perlil aj jeho hovorca: Trapas s Krtkom, vymyslená záhada!

Prezident Miloš Zeman navštívil Čínu, pri tej príležitosti sa prezentoval obľúbeným Krtečkom.
Prezident Miloš Zeman navštívil Čínu, pri tej príležitosti sa prezentoval obľúbeným Krtečkom. (Zdroj: YouTube)

PEKING/PRAHA – Český prezident Miloš Zeman patrí momentálne medzi ostro sledovaných politikov vo svete. Je to vďaka jeho nedávnym vyjadreniam v rozhlase a následnej odozve znechutených a sklamaných Čechov. Po jeho návšteve Číny mu na rováš pridal ešte aj hovorca Jiří Ovčáček na tlačovej konferencii, kde prezentoval nepravdivé informácie.

Prezidentovi Zemanovi sa mala cesta vydariť natoľko, že čínsky prezident Xi Jinping sa dohodol, že Česi a Číňania spravia spoločný „projekt“. Známu kreslenú postavičku Zdeňka Milera Krtka spojí s klasickou čínskou pandou. Vtedy to prišlo, Ovčáček sa snažil tomuto úspechu pridať ešte trošku slávy a zamotal sa.

„Môžem zdôrazniť, že napríklad syn čínskeho prezidenta patrí medzi veľkých obdivovateľov tejto animovanej postavičky, a to si myslím, hovorí za všetko,“ povedal Zemanov hovorca. Avšak, podľa oficiálneho životopisu z čínskeho veľvyslanectva má prezident so svojou súčasnou manželkou Peng Liyuan dcéru. O deťoch z prvého manželstva sa dokumenty nezmieňujú.

Po upozornení denníka Blesk na túto udalosť sa Ovčáček priznal, že ide o pochybenie z jeho strany a že je jedno, či má dcéru alebo syna. Opäť sa snažil poukázať na dôležitosť návštevy prezidenta Zemana v Číne a na skvelé vzťahy, ktoré sa mu tam podarilo nadviazať. Opomenul však aj fakt, že prezidentova dcéra Xi Mingze má 22 rokov a pod falošným menom študuje na Harvarde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu